ígéretes program

2019.01.21. 18:00

Prieger Zsolt Szerb Antalról a könyvtárban

Január 24-én, csütörtökön 17 órától neves zenész, Prieger Zsolt (Anima Sound System) Szerb Antal-estje várja az érdeklődőket a József Attila Könyvtárban.

Szabó Szabolcs

A könyvtár

Forrás: Origo

A legendás író, irodalmár, esszéista munkásságát felölelő műsorban üdvözölhetjük majd Nagy Ákos dunaújvárosi születésű zeneszerzőt és Hámori Gabriella színésznőt is.

„Az olvasás, az elmélyedés ma mindennél fontosabb. A csönd is, amiben kizárva a mindenhonnan ömlő szemetet, csak az irodalmat, a filozófiát, vagy akár a teológiát fogadjuk be, és egy magasabb dimenzióba jutunk. Ma minden olyan elviselhetetlenül harsogó, nagy szükségünk van hát a csöndre és a betűkre.” – fogalmazott az irodalmi esttel kapcsolatban Prieger Zsolt, aki nemrég virtuális Szerb Antal Társaságot is alapított.

A Rómából Dunaújvárosba címmel jelentkező rendezvényen természetesen szó lesz Szerb Antal talán legismertebb, kultikus művéről, az Utas és Holdvilágról, de bepillanthatunk a szerző életének fontos, sorsfordító pillanataiba is. SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában