irodalmi est

2019.01.28. 10:00

A versek mögött élő zsenik

Zsedrovits Enikő

Könnyed, kissé filozofikus hangvételű, rendhagyó verses esten vehettek részt azok, akik péntek este a rácalmási művelődési házba látogattak. A meghívott vendég Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő volt. A színésznő önálló estjének apropója a magyar kultúra napja volt. A színművésznő ismert klasszikus és kortárs költők és költőnők verseiből adott elő, mint például József Attila, Ady Endre, Dzsida Jenő, Babits Mihály, Erdős Virág... A színésznő a költemények segítségével az „élet nagy kérdéseit” boncolgatta, mint például hála, elmúlás, függőség, szerelem, emberi kapcsolatok, humor.

Az élet nagy kérdéseiről – Für Anikó tolmácsolásában
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Für Anikó szerint a költészet olyan kézzelfogható dolog, amely lényegében minőségileg mindennel foglalkozik. A versnek a hogyanja az érdekes, és nagyszerűvé a mögötte álló zseni teszi, amivel a költők vannak megáldva. Szerinte bármilyen korosztállyal meg lehet szerettetni a verseket, csak meg kell találni a közös hangot a közönséggel. Ezen a rácalmási délutánon Für Anikónak mindez sikerült. A népes hallgatóság az előadás után elégedetten távozhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában