Készül a retró naptár

2018.12.01. 18:00

Ismét kapható a „Sztálinvárosi” cigaretta…

Jövőre sem maradunk falinaptár nélkül – ígéri a Rolling Nyomda vezetője, Rozsnyai Zoltán, aki tavaly indította útjára a város építésének kezdeteit megelevenítő sorozatot.

Szente Tünde

– A januári oldal az ötvenes-hatvanas éveket idézi fel, amikor még jó hideg volt, és a pincéből hordtunk szenet, fát a vaskályhába – mutatja meg a 2019-es falinaptár elkészült oldalait Rozsnyai Zoltán. – A mostani újdonsága, hogy testvérem, Rozsnyai Sándor festőművész grafikái közül is válogattunk, miként a korabeli Dunaújvárosi Hírlap hírei között is szemezgettünk. Ez utóbbira egy példa, ami minden szempontból kuriózumnak számít: Ismét kapható a „Sztálinvárosi” cigaretta – hír az áprilisi oldalon olvasható – újságolja Zoltán, a Dunaújvárosi Hírlap egykori fotósa, aki családi vállalkozásban 20 éve nyomdát üzemeltet.

A tavalyi naptár fogadtatása után érdemesnek látta folytatni a sorozatot Rozsnyai Zoltán, a Rolling Nyomda vezetője. Kezében a 2019-es falinaptár már elkészült oldalaival Fotó: Szente Tünde

Októberben osztotta meg a népszerű közösségi oldalon a naptárral kapcsolatos elképzeléseit, és azóta szép számmal érkeznek rendelések. Arra biztatja a dunaújvárosiakat, hogy juttassanak el hozzá olyan fényképeket, amelyeken munkahelyi kollektívák és más közösségek idézik vissza a városépítés első évtizedeinek szellemiségét. A falra akasztható naptár paraméterei nem változtak a tavalyihoz képest: 450 mm-szer 300 mm -es méretben kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában