Tizenhárom alkotó

2018.11.19. 14:00

Arc-vonások: főként portrékkal nyílott

Nagy érdeklődés közepette nyílott meg Kulcson az Arc-vonások című, Kosztolányi György és tanítványai alcímű kiállítás pénteken este.

Pekarek János

Zsúfolásig megtelt a kulcsi faluház nagyterme pénteken este, az Arc-vonások című kiállítás megnyitójára – s aligha csak a kiállítók rokonaival, bármilyen szép számban szerepeltek is alkotók a tárlaton.

Alighanem azért voltak olyan sokan, mert a községben esemény egy ilyen kulturális rendezvény, amit sokan nem hagynának ki semmiképp!

Kosztolányi György festő és Fejes Balázs alpolgármester az Arcvonások című, tanítványainak képeiből nyílt tárlatán Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A kiállítás alcíme: Kosztolányi György és tanítványai. A tanítványok, úgy, ahogyan a megnyitón felolvasták: Balatoniné Andrea, Balatoni Nikoletta, Farkasné Pulay Csilla, Finta Anita, Gódányné Homoki Mária, Gusztis Piroska, Horváth Bettina, Molnár Aranka, Sarok Károlyné, Sárköziné Zsuzsanna, Tubáné Bereczki Izabella, Vinczepálné Török Katalin, Verczné Karcsai Ildikó ezúttal főként portrékkal léptek a közönség elé.

Kosztolányi György másfél éve foglalkozik tanítványaival, akik között sok mindenki található, de érdekes módon, mint a felsorolásból is látszik, mindannyian hölgyek. Nos, a mester azt mondta Fejes Balázs alpolgármester megnyitóbeszéde után, hogy sokáig vonakodott elvállalni a megbízatást. Aztán arra gondolt, hogy miért ne adjon át olyan tudást, amit már megszerzett? Ha nem is lesz mindenkiből hatalmas művész, már az is nagyon sokat jelent, ha valaki alkotás közben jól érzi magát!

Ez a tárlat a negyedik volt Kulcson az elmúlt két évben. Idézünk az alpolgármestertől: a művészet a mindennapok szerves részévé vált.

A megnyitóünnepség kis műsorában Ősi Viktor, a helyi Fekete István Általános Iskola növendéke zongorázott (Cimarosa: Szonáta), majd Csuhay Gyuláné mondott verset Radnóti Miklóstól és Kálnay Adéltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában