sorozatajánló

2018.10.28. 19:00

Boszorkányos őszi éjszakák

Az ősz alapvetően gyönyörű, de amikor nyálkássá, szelessé és sötétté válik, akkor valahogy jobban esik bekuporodni a szobába, és nézni valamit, ami passzol a kinti állapotokhoz. Rideg őszi estékhez különösen jó választás lehet elővenni a Salem boszorkányos évadjait.

Tóth Alexandra

A sorozat félbeszakadt, pedig kifejezetten jól hozta a középkor mítikus gondolkodásvilágát, legalábbis azt, amit hinni véltek az akkori emberek. A borszorkányok tehát az ördög cimborái, akik sötét rituálékon, állati és emberi áldozatokon keresztül, fekete mágiával igyekeznek magukhoz ragadni a hatalmat, gátlástalanul és kegyetlenül eltiporva mindent és mindenkit. A popkultúra egy ideje már szereti szimpatikus, varázserővel rendelkező nőknek bemutatni ezeket a banyákat, a Salem azonban nem veszi fel ezt a jótékony szerepet. Kegyetlen, kreatív és nagyon sötét a brit sorozat atmoszférája, de megtalálhatóak benne az elmaradhatatlan romantikus szálak is, ezek azonban nem csöpögősek, maximum a vértől.

Mary Sibley, Salem legerősebb boszorkánya
Fotó: IMDB

Akit érdekel ez a kultúra, az örömét fogja lelni benne, bár talán egy idő után kezd zavarbeejtően sokká válni a vallási motívum, és ijesztővé a sötétség, talán ezért is szakadt félbe lezáratlanul a sokadik évadnál a történet. A szereplők a legvegyesebb érzelmeket váltják ki a nézőből, és kifejezetten erőssége a sorozatnak az, ahogyan bemutatja, a csalódás, az összetört szív és a fájdalom milyen kérlelhetetlenül képes átformálni a személyiséget. Pszichothrillernek sem utolsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában