Remek gasztronómiai és kulturális találkozó volt a mostani is

2018.10.24. 14:00

Az idei Kulináris Kavalkád is siker volt Nagyvenyimen

Nagyvenyimen mindig szem előtt tartották az emberi kapcsolatok és a hozzá társítható események megtartásának fontosságát. A nagyvenyimi Kulináris Kavalkád tökéletesen prezentálja ezt a törekvést, ahol helyi művészek és kiállítók is megmutatták magukat.

Horváth László

Október 20-án, szombaton délelőtt a helyi sportcentrumban a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület szervezésében nyolcadik alkalommal tartották a hagyományos gasztronómiai és kulturális találkozót. Finomabbnál finomabb ízek, kitűnő hangulat, felhőtlen szórakozás jellemezte az egész napos eseményt. Nyitó mozzanatként Vargáné Kaiser Katalin, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Vargáné Kaiser Katalin polgármester, egyesületi elnök köszöntője

– Az idei év felforrósodott hangulatban telt a nagyvenyimiek életében, ezért kellett ebben az évben a hagyományos időponttól eltérni. Az egyesület fő tevékenysége tulajdonképpen a település és térségfejlesztés. Igyekszünk a többi civil szervezettel együttműködni, céljaik elérésében segíteni. Ez a rendezvény azért született, hogy ezáltal is megismertethessük az egyesület tevékenységét a lakókkal, vállalkozókkal, a gazdálkodó szervezetekkel. Úgy gondoltuk, a verseny, a finom ételek elkészítése, a jó borok kóstolása mind olyan magyar hagyomány, amelyek össze tudják hozni az embereket. Mivel a fő cél a közösségépítés, ezt a rendezvényt gondoltuk hozzá eszköznek. Jelenleg október 20-at írunk, amely időszak egyéb, fontos dátumokat is tartalmaz. Kapcsolódóan az októberi forradalom és szabadság eszméjéhez galambröptetéssel kívántuk emlékezetessé tenni rendezvényünket, hiszen a galambok szárnyalása a szabadság, a gondolati, kapcsolati szabadságot is szimbolizálja – emlékezett Vargáné Kaiser Katalin polgármester a rendezvény keretén belül az októberi hősökre is.

Az esti táncház is remek közösséget kovácsolt Nagyvenyimen

A folytatásban az óvoda Nyuszi csoportja tartott táncos-énekes bemutatót, Pallákné Kajári Zsanett szemet gyönyörködtető ponttechnikás festményei, valamint Bálint Norbert trópusi bogár- és rovarkiállítása szórakoztatta a közönséget. Mindkét kiállító valamilyen módon kapcsolódik Nagyvenyimhez, és ezzel is folytatódik ez a szép hagyomány. Este pedig az elmaradt szüreti vigasság pótlásául táncházba invitálták a rendezvény mellett kitartókat. Összességében elmondható, az idei rendezvény is elérte célját!

Közvetlen hangulatú találkozások

A Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület több éve dolgozik azon, hogy összekapcsolja a helyi civil szervezeteket és a fejlesztési törekvéseket. Rendezvényeiken a közvetlen hangulatú baráti találkozások, vagy a közös szereplések, fellépések alkalmával olyan kapcsolatok alakulnak ki, amelyekből a közösség gazdagodása mellett a helyi vállalkozások, intézmények is profitálhatnak. A számos ilyen, közösségépítő találkozási lehetőség közül csak az egyik – viszont talán a legnépszerűbb – a Kulináris Kavalkád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában