Dalostalálkozót tartottak Kisapostagon

2018.08.27. 15:00

Korábbi fellépéseken szövődött barátságok alapozták meg a rendezvényt

Régi barátok találkoztak és énekeltek egy jót a falu határában.

Pekarek János

A kisapostagi dalostalálkozón a legszebb népdalokból hallhattunk Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A kisapostagi sportpálya mellett állították fel azokat a sátrakat szombaton, amelyek a hagyományos Népdalkörök találkozójának adtak otthont. Ez volt már a nyolcadik ilyen rendezvény, aminek alapját az adta, hogy a helybéli Lila Akác Dalkört nagyon sokfelé hívták, sokfelé szerepelhettek – és ők is szerették volna viszonozni a vendéglátást, és szereplési lehetőséget adva barátaiknak, akiknek ugyanaz a szenvedélyük, mint nekik: magyar népdalok éneklése.

Szatmári Attiláné, a kis­apostagi dalkör és a nőegylet vezetője, a találkozó főszervezője lapunknak elmondta: meghívásukra eljött a szabadegyházi Vadon Nőtt Gyöngyvirág, a baracsi Vadalma, a nagyvenyimi Aranydaru, a dunavecsei Kék Duna, a dunaegyházi Derűs Ősz dalkör, és természetesen felléptek a házigazdák is. Zárásként nagy sikerű műsort adtak a nagyvenyimi Virgonc Virgács Tánckar tagjai.

A kisapostagi dalostalálkozón a legszebb népdalokból hallhattunk Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A találkozó egyben vetélkedő is volt: a vándorkupát a fővédnök, Varga Gábor ország­gyűlési képviselő ajánlotta fel – de természetesen nyertes volt mindenki, aki fellépett.

A dalosokat a rendező Kis­apostag polgármestere, Nagy Attila köszöntötte, de később (egy másik megyei rendezvényről érkezve) Varga Gábor is üdvözölte. Hangsúlyozta: jó olyan összejövetelen lenni, ahol az összetartás, a barátság a fontos, s ahonnan mindenki gazdagodva tér haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában