Falunap és aratóünnep

2018.08.19. 18:46

Két napon át ünnepeltek Baracson

Baracson összevonták az államalapítás ünnepét a Falunappal és az Aratóünneppel.

Balla Tibor

Fotó: Balla Tibor

Pénteken Baracs vezér szobrát koszorúzta meg a képviselő-testület Várai Róbert polgármesterrel az élen, hogy aztán az István a király alapjain született „Szállj fel szabad madár” című rockoperával hangolódjanak a baracsiak állami ünnepünkre.

Fotók: Balla Tibor / Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton a Vezér parkban délután a Szélrózsa társulat szórakoztatta a kicsiket, Singh Viki a nagyobbakat.

Baracs néptáncegyüttes műsora után Novoth Nóri, Varga Kilián, Kenyér Szabolcs és Für Mercédesz mondott verset Várai Róbert polgármester ünnepi köszöntője előtt. A polgármester felidézte az elmúlt esztendő történéseit, a Tájház felújítását, az óvoda építését, a könyvtár felújítását, kiemelve az ezekhez kacsolódó önkéntes munkákat. Hangsúlyozta, fontos a baracsi identitástudat. Kijelentette, figyelik a kiírásokat, és amennyiben lesz pályázat útfejlesztésre, ivóvízvezeték cserére, élni fognak a lehetőséggel.

A Falunapi ünnepségen adták át a Baracs díszpolgára címet Konczné Talpai Tímeának. A Baracs községért kitüntetést Csavajda Klára, Kuminka Józsefné és Horváth Árpádné vehette át, míg a Baracs község Ifjúsági Kitüntető díjat Veszprémi Nikolettnek adományozta a képviselő-testület. Baracs község Ifjúsági Kitüntető díjat kapott még a Fehérvári Nikoletta és Fehérvári Alexa testvérpár is. A Baracs Polgárőr Faluvédő Egyesület az év Polgárőre díjat Gelencsér Jánosnak adományozta idén. Kihirdették a Virágos Baracsért és a Magyarország legszebb konyhakertjei és a kenyérsütő verseny eredményeit is.

Este a tűzijáték előtt Vastag Csaba koncertjén szórakozhattak a baracsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában