értéknek számít a zeneiskola

2018.05.29. 12:00

Frigy köttetett a város és a muzsika között

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége hivatalosan is elismerte, hogy a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában folyó oktatás értéknek számít.

Balla Tibor

A magyar alapfokú művészetpedagógia értékeinek tárháza közel 200 éves. Művészi és technikai kifejezési eszközök alkotják, amelyeket iskolateremtő művészek és nagy hatású pedagógusok teremtettek, építettek és adtak tovább nemzedékről nemzedékre, a zene-, a képző- és iparművészeti, a szín- és bábművészeti, valamint a táncművészeti képzés területén.

A művészetpedagógia értékőrző közössége, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége ezt a tárházat elkezdte széles körben is megismerhető módon fölépíteni, rendszerezni és bemutatni, az oktatásért felelős tárca támogatásával. A szövetség pályázatot hirdetett a Magyar alapfokú művészetpedagógia értéktára címre 5 kategóriában. A pályázatokat 2017. október 31-éig lehetett benyújtani. A Sándor Frigyes AMI (Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) a közösségi értéktár kategóriában nyújtott be pályázatot. Itt az iskola teljes történetét értékelték, kiemelten a pedagógiai munkában elért eredményekkel.

Rendszeresen tartanak növendékkoncerteket. Oklevél a minőségi oktatásról Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

A sikeres pályázat eredménye 50 ezer forint pénzjutalom volt, amelyet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kap, illetve egy oklevél és a kétkötetes kiadványban való megjelenés. A pályázat bevezetőjében ez áll: „Ha 64 éve tartó házasságról lenne szó, azt mondanánk, már gyémántlakodalmát is megünnepelte a pár. De Dunaújváros és a Sándor Frigyes AMI esetében nem személyek között köttetett a frigy, hanem a város és a muzsika között.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában