a megbecsülés jeleként

2018.04.30. 13:00

Emlékeztetőt helyeztek el Nagykarácsonyban a jövő nemzedékének

Az önkormányzat egy emléktáblát helyezett el a községházában. Erre a közösségért kiemelkedően sokat tevő polgárok neveit fogják felvésni, hogy örökre emléket állítsanak nekik, és például szolgáljanak az utánunk jövő nemzedékek számára.

Balogh Tamás

Az emléktáblán a várhatóan rangos névsorban, első helyen olvasható dr. Pálházi Gábor neve. Ő Nagykarácsony első díszpolgára. Kitüntető és elismerő címét, a legutóbbi falunapon adták át neki, ami a település önkormányzatának legnagyobb elismeréseként kétévenként adományozható.

Dr. Pálházi Gábor (balra), Pálházi Gáborné Muhari Györgyi és Müller Miklós polgármester Fotó: Balogh Tamás

Az emléktábla-avatás után egy különleges, bensőséges ünnepségre is sort kerítettek a községháza dísztermében, a dr. Pálházi Gábor és segítője Pálházi Gáborné Muhari Györgyi visszavonulásának alkalmából rendezett búcsúztatóra. Ők ketten, férj és feleség elválaszthatatlan, kiegyensúlyozott kollégákként vették kézbe a falu egészségügyét, harminckét évvel ezelőtt. Munkájukat siker és elismerés koronázta.

Az ünnepségen a Vadvirág Nyugdíjas Klub tagjaiból alakult kórussal, Horváth Csaba tanár úr kíséretében, és vezetésével, valamint Müller Miklós polgármester elismerő köszönő beszédével búcsúztak a szívükbe zárt ünnepeltektől. A válaszbeszédében a nyugdíjba vonuló, szinte egy felelős közös barátként megszólaló körzeti orvos, derűs hangulatú beszédében idézte föl az elmúlt, több mint három évtized emlékeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában