ének, zene, próza

2018.04.23. 16:00

Dunaújvárosi sikerek a Helikon ünnepségen

A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály kétévente megrendezett tehetségkutató fesztivál. A Bánki iskola jóvoltából ezúttal dunaújvárosi sikereknek örülhetünk.

dunaujvarosiszc.hu

A rendezvény legfőbb célja, hogy szervezett formában biztosítson lehetőséget a fiatalok számára a különböző művészeti ágakban elért felkészültségük bemutatására. Az idei rendezvényre 3260 diák érkezik mintegy 300 kísérővel 134 dunántúli középiskolából. A csütörtöki és pénteki versenyprogramban több mint 700 élő fellépést és művészeti alkotást láthatnak az érdeklődők kilenc helyszínen.

A bemutatott produkciókat és a nevezett alkotásokat kiváló szaktekintélyekből álló zsűrik értékelik és minősítik. A rendezőknek a kezdetek óta elismert szakembereket, művészeket sikerül megnyerni a helikoni zsűrizés nemes, ám fárasztó feladatára. A 2018-as zsűrikben is olyan nagy nevekkel találkozhatunk majd, mint Balázs Árpád, Becze Ilona, Tillai Aurél, Malek Andrea vagy Szálinger Balázs.

A Bánkisok eredményei a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken:

Pentelei Kurjantók (népdal kategória): arany minősítés, és a Magyar Állami Népi Együttes különdíja

 

Centrum Kórus: ezüst minősítés

 

Csuka Zoltán (vers- és prózamondás): bronz minősítés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában