Ki nyer ma?

2018.01.22. 13:38

Ma adják át a Pro Cultura Intercisae díjat

Ma este kiderül, idén ki kapja Dunaújváros egyik legrangosabb kitüntetését.

Morva Dávid

Moravecz Attila, Suplicz Mihály, Nemes Ferenc. Ők is aközé a több mint félszáz dunaújvárosi művész közé tartoznak, akik megkapták már a Pro Cultura Intercisae díjat. Az elismerést 1997-ben adta át először a városvezetés, amely azóta hagyománnyá vált.

A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek.

Egy évben legfeljebb három díj ítélhető oda. Ennél több kitüntetés adományozására a közgyűlés külön döntése alapján kerülhet sor. Egy személy vagy közösség a díjat csak egyszer kaphatja meg.

A kitüntetést minden évben a Magyar Kultúra Napja alkalmából adja át a polgármester. Idén huszonegyedik alkalommal a Pro Cultura Intercisae díjat január 22-én 18 órakor, műsorral egybekötött gálán a Városháza „C” szárnyában adja át Gombos István humán-ügyekért felelős alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában