Vidéki kultúra

2018.01.25. 11:00

Így ünnepelték a Magyar kultúra napját Perkátán

Helyi fellépőkkel készültek a magyar kultúra napjára Perkátán. Óvodások, iskolások és nyugdíjasok egyaránt szerepeltek a közönség előtt.

Horváth Dóra

vvvv

A magyar kultúra napját országszerte jelentős eseményekkel ünnepelték. Perkátán is színvonalas rendezvényt tartottak 2018. január 22-én, hétfőn. Az ünnepség 16.30-kor kezdődött a Győry-kastély dísztermében, a perkátai Általános Művelődési Központ és a perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár szervezésében. A vendégeket Lászlóné Szabó Edit intézményvezető köszöntötte, majd megkérte a jelenlévőket, hogy a Vox Caritatis Egyházi Kórus vezetésével énekeljék el közösen a Himnuszt.

A kulturális délután a Szivárvány Óvoda Bóbita Tehetségműhelyének előadásával vette kezdetét. A gyerekek Mosonyi Györgyné felkészítésében népi gyermekjátékokkal, valamint néptánc műsorral készültek. Az óvodások előadását versek, népmese, ének és tánc követte – mind helyi fellépők előadásában. Fiatalok és felnőttek egyaránt kivették a részüket a programból, számos színvonalas produkciót hallhattak, láthattak a vendégek.

- Igazi kikapcsolódást jelentett számunkra az előadók több műfajban való felkészülése. Kiváló szerepléseket hallhattunk – összegezte a délutánt Lászlóné Szabó Edit.

A program végén egy fogadással és beszélgetéssel vártak minden fellépőt a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában