Galambos Dorina énekel

2017.11.17. 14:00

Koncertkínálat péntekre: egy helyen két zenekar fellépése várja a nagyérdeműt

November 17-én 20 órától a Kaptár Music Pubban lép fel a River of Lust és Ék zenekar. A River of Lust énekese a korábban több produkcióból ismert Galambos Dorina, az Ék frontembere pedig Lee Oliver, aki a Deep Purple európai turnéjától a kereskedelmi médiáig számos színpadot megjárt. 

DH

river_of_last

A River of Lust együtes tagjai Erdős Szabolcs, Galambos Dorina, Almási Tamás, Mészáros Áron. Zenéjük pszichedelikus dark-blues hatású, amelynek egyéni értelmezését a hatvanas évekből merítették.

Erdős Szabolcs (gitár) és Almási Tamás (dob) 2013-ban kezdtek próbálni. Vízióik erős pszichedéliával, mély blues gyökerekkel nyersen és rágósan ütnek, és húznak össze, amikor a legkevésbé sem számítanánk.

Egy év alkotómunka után, Szabolcs felkérésére Galambos Dorina elfogadta az énekes és billentyűs poszt betöltését, majd Mészáros Áron is csatlakozott az együtteshez 2016-ban basszusgitáron.

A River of Lust 2016-ra állt össze Galambos Dorinával a mostani formációra így kiegészítve egymást

A korábban hármas fúzió a Super Size Recordingban, Dexter irányításával 2014-ben kezdte el első, Chewing Gum című lemezük felvételeit, amelynek hangzása és örvénylése egyáltalán nem sorolható az elmúlt évek beat imázsához. Az öt és egy bónusz trekket számláló, száz példányban kazettán is megjelenő kiadvány, a Concorde Nation Records gondozásában 2015 november végén került kiadásra.A Szabolcs gitáron képzett kollázsai erős szorításban tartják Tamás, ha kell elemi módon lebegő, ám szigorú témáit, amíg Dorina töréspontig emeli előadásuk ívét Mészáros támogatásával.

Az ÉK együttesről: A Lee Olivér vezette zenekar egyre meghatározóbb szerepet tölt be a budapesti klubéletben. Stílusukat nem könnyű kategorizálni. Laza, pimasz gitárzene-keverék, Police-os jegyektől kezdve a ’90-es évek posztgrunge attitűdig.

Lee Olivér társaival már elég népszerűek, hiszen több ismert előadóval léptek fel

February című lemezük 2015 novemberében jelent meg a CSTP támogatásával.

A felvételeket hallva figyelt fel rájuk a Quimby, akik előszőr előzenekaros fellépéseket ajánlottak az Ék-nek, később feldolgozás albumukon is lehetőséget adtak a srácoknak a bizonyításra.Indulásuk óta rendszeres fellépői vidéki és budapesti kluboknak, olyan előadók oldalán, mint a fent említett Quimby vagy az Anna and the Barbies, játszottak az Ignite előtt, de saját bulijaikon is folyamatosan nő a rajongók száma.

Legyen vörös feldolgozásukhoz készült videóklipjük egészen a döntőig jutott a 2. Magyar Klipszemlén. Hamarosan megjelenő EP-jükön már az utolsó simításokat végzik.2017-ben új album készül, a várhatóan őszi stúdiózásig azonban még sok koncert várja a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában