Wesley-DaCapo

2017.09.14. 06:45

Három tehetséges diák a művészeti iskolából

A Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola három, festészet tanszakon tanuló növendékének alkotásaiból nyílt kiállítás kedden a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium aulájában.

Balla Tibor

A megnyitón Baráth Gyula a magángimnázium nevelési igazgatóhelyettese méltatta a két intézmény kiváló együttműködését, jelezve, hogy a frissen nyíló tárlatnak lesz folytatása is. A megnyitón egy Dvorák-darabbal fellépett a művészeti iskola tanárai közé visszatérő Inna Kolisnychenko zongoraművész, és a magángimnázium két növendéke, Kapusi Viktória (ének) és Balla Bence (gitár).

A képző- és iparművészeti ág festészet szakán tanuló három rendkívül aktív diák munkáit felkészítő tanáruk, László Sándor Gáborné méltatta.

Fazekas Anita, Rózsa Lili, Gál Jázmin és felkészítő tanáruk, László Sándor Gáborné, Ági néni a megnyitón Fotó: Ady Géza

Ők így vallottak magukról: Fazekas Anita: 13 éves vagyok. Amióta az eszemet tudom, festek, rajzolok. Ezzel fejezem ki magam. Ha festek, rajzolok, egyszerűen jobb lesz a kedvem. Festésnél leginkább az akrilfestéket részesítem előnyben. Nagyon szeretek tónusozni, ezért rengeteg portrét alkottam mostanában. Akvarell ceruzával is szoktam dolgozni. Van, hogy csak zenét hallgatok, és eszembe jut valami, ezeket előszeretettel valósítom meg.

A kiállítás október közepéig látogatható a magángimnáziumban

Gál Jázmin (A rózsa lány című munkája a nyáron Badacsonytomajban az Országos Vizuális Látvány- és Tárgytervező, Tárgyalkotó Verseny első helyezését hozta el): A Dózsa iskola 7.a osztályos tanulója vagyok. Legkedvesebb időtöltésem az olvasás, és emellett szeretek kisebb történeteket írni. Legjobban a rajzolásban és a festésben tudom kifejezni magam. Nagyon jól kikapcsol, megnyugtat. Rózsa Lili: 14 éves vagyok, három éve rajzolok komolyabban. Leginkább akvarellel szeretek dolgozni, de digitálisan is szoktam rajzolni. Inspirációm nagy részét alkotják különböző zenék és más lenyűgöző művészeti alkotások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában