Őszi program

2017.09.30. 10:30

Képzeletedzés a Varázsceruzával! Csatlakozzon az Ön gyermeke is!

Két kiváló alkotó vezetésével hamarosan ismét útjára indul az idén 20 éves Kortárs Művészeti Intézet őszi alkotóműhely-sorozata, a Varázsceruza, ahol Kálnay Adél József Attila-díjas író, költő és Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó tart majd képzeletedzést a csatlakozó tehetséges fiataloknak.

Szabó Szabolcs

_ZSE1564_eredmény_170917

„A külső és a belső világ között a kapu te vagy!” – ez a mottója a Kortárs Művészeti Intézet hamarosan kezdődő alkotóműhelyének, amelyre főként alsó tagozatos (2-5. osztályig) általános iskolás gyerekeket várnak.

Hogy mit is ajánl a Varázsceruza? Önismeret, képzeletedzés, stílusgyakorlat, játék, meseírás, illusztrálás, igazi műhelymunka!

Ahogy a Varázsceruza szervezői megfogalmazták: „akiben ott él az alkotás vágya, az jobb, ha minél előbb megtölti a szókincstárát, megismerkedik a műfajokkal, megnyitja magát a világ felé, s rendkívül kíváncsi lesz saját magára.

Meseműhely, ahol a varázslat születik – Kálnay Adél (jobbra) író, költő vezeti majd be a történetalkotás különleges és izgalmas világába a Varázsceruza alkotócsapatát Fotó: ZsE

Mindehhez segíti hozzá az alkotni vágyó gyerekeket a Varázsceruza meseíró és meserajzoló klub.

Kálnay Adél, a Dunaújvárosban élő József Attila-díjas író, pedagógus, akik számos könyv, köztük népszerű gyermekkönyvvek szerzője, immáron hatodik éve vezeti Székesfehérváron az alkotni vágyó, meseszerető gyerekeknek a meseíró klubot.

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Kortárs Művészeti Intézet most a dunaújvárosi és városkörnyéki gyerekek számára is biztosítja a képzeletet felszabadító alkotói élmény lehetőségét.

Megelevenedő mesék – a történetek illusztrálását, megrajzolását Várnai Gyula képzőművésztől leshetik el a gyerekek

A meseírás mellett Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész segítségével az ifjú meseírók megismerkedhetnek a történetek illusztrálásának rejtelmeivel is.

A foglalkozások 10 héten át szombatonként 10 órától kezdődnek a Kortársban. Először október 7-én várja majd a diákokat a Varázsceruza alkotóműhelye, ahová e hónap végéig lehet jelentkezni a Kortárs Művészeti Intézetben (Vasmű út 12.), telefonon: a 25/412-220/13-as, a 20/801-3316-os számok valamelyikén, vagy az [email protected] e-mail-címen.

A Varázsceruza ezúttal is díjmentesen várja az ifjú mesefaragókat, az őszi-téli szemeszter pedig december 9-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában