harminchárom kilométer

2018.07.23. 07:30

Zarándoklat Szent Pantaleimon emlékére

Szent Pantaleimon-zarándoklat: július 28-án tehetik meg a Beloiannisz–Dunaújváros közötti 33 kilométeres utat.

Körmendi Erzsébet

Tavaly is meghitt és bensőséges volt a zarándoklat Fotó: archív

A Beloianniszi Görögkeleti Egyházközség, a Szent Pantaleon Kórház, a Dunaújvárosi Görögkatolikus Egyházközség és a Pentele Hagyományőrző Egyesület gyalogos zarándoklatot szervez Szent Pantaleimon (más néven Pantaleon) orvos vértanú halálának 1713. évfordulója alkalmából. A Beloiannisz–Dunaújváros közötti, mintegy 33 kilométeres meghitt, bensőséges út megtételére 2018. július 28-án, szombaton kerül sor.

A zarándokok megáldása reggel 7 órakor a beloianniszi görög ortodox templomban történik, ezt követően indul a gyalogos menet Iváncsa, Adony, Kulcs és Rácalmás érintésével. A kisebb résztáv megtételére vállalkozók körülbelül délután két órakor a kulcsi sportpályánál csatlakozhatnak a már úton lévőkhöz. Érkezés Dunaújvárosba várhatóan délután 6 óra körül.

További felvilágosítást ad, valamint a jelentkezéseket fogadja a zarándoklat szervezője, Terekiné Rendes Éva a 20/912-5263-as telefonszámon, továbbá a [email protected] internetes e-mail-­címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában