Ez történt Dunaújvárosban

2018.07.23. 09:30

Véget ért a Rockmaraton, elkezdődött a dinnyeszezon

Lecsengett a Rockmaraton, véget ért az aratás, a dinnyeszezon viszont elkezdődött.

Pekarek János

A görögdinnye kiváló hűsítő csemegének ígérkezik majd a kánikulai napokra Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Hétfő: – Lecsengett a Rockmaraton, idén már nem szól a metál. Szombaton véget ért a negyedik dunaújvárosi rockfesztivál a Szalki-szigeten, vasárnap elindultak haza a kempingezők. A hat nap alatt több mint száz fellépő fordult meg a négy színpadon.

Kedd: – Véget ért az idei aratás, még soha nem kezdődött és végződött ilyen korán a betakarítás. Többnyire közepes terméseredményekkel zárult a szezon a városkörnyéki földeken a nagyon aszályosnak bizonyult tavasz miatt.

Szerda: – Itt a dinnyekurzus: sárga-, görög-, magtalan. A kedvelt gyümölcsnek július második felében van a főszezonja. A magyar termés közel felét exportálják a termelők. Ormánsági, békési és cecei dinnyét is kóstolhat a dunaújvárosi fogyasztó.

A görögdinnye kiváló hűsítő csemegének ígérkezik majd a kánikulai napokra Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Csütörtök: – Világbajnoki dobogó tetején a Dragon Steel! Keddtől Magyarországon rendezik a klublegénység sárkányhajó-világbajnokságot, amelyen harminc ország 140 csapata küzd az érmekért a sportág történetének valaha látott legnagyobb seregszemléjén. A dunaújvárosi Dragon Steel SE U18-as csapata 200 méteren aranyérmet szerzett, elsőként a magyarországi indulók közül.

Péntek: – Közel hárommilliárd forint értékben újulhat meg a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda a Modern városok program kiemelt elemeként, jelentette be sajtótájékoztató keretében Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos.

Szombat: – A Dunaújváros melletti baracs-kisapostagi sportrepülőtérről szállt fel az a két AN–2-es kisrepülő, amelyek a paksi atomerőmű, illetve Kalocsa térségében megsértették csütörtökön a repülési tilalmi zónákat, és vadászgépekkel kellett visszakísérni azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában