huszonöt éve írtuk

2018.06.22. 10:30

Vasipari kontingens egy esztendeig

A május 28-án befejeződött üzemitanács-választások új helyzet elé állították mind a munkaadókat, mind a munkavállalókat – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. június 22-én első oldalán elődünk, A Hírlap.

Pekarek János

Ez derült ki azon a tanácskozáson, amelyet a Dunaferr Rt. vezetői folytattak az érdekképviseletek vezetőivel. Minden résztvevő számára nyilvánvaló volt ugyanakkor, hogy az eddigi érdekvédelmi munkát át kell értékelni, s az új helyzethez igazodó üzemi tanácsi és munkáltatói viszonyt kell kialakítani. Előadást is szerveztek a témában.

Szabad út helyett védelem: a Dunaferr Rt. több évi sürgetésére, s a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés kérésére június 1-től importkontingenst vezetett be a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériuma a különféle vas- és acél­ipari termékek behozatalára. Az intézkedés hatására egy évig csak korlátozott mennyiségben jöhetnek be Magyarországra cseh, szlovák, román, ukrán és orosz termékek.

A helyi cipőgyártás létéről, megszűnéséről, illetve megmentéséről adott tájékoztatást munkásgyűlésen Matovics Imre, a Junior Cipőgyár igazgatója. A csődegyeztető tárgyalásoknak július 5-ig kell lezajlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában