Evangelizáció a főtéren

2017.10.16. 23:38

Ilyen még biztosan nem volt soha a városban

DUNAÚJVÁROS Reformáció 500 címmel evangelizációt rendeztek vasárnap délután a Városháza téren, valamint a nagy evangélikus képeskönyvnél. 

DH

A nagy evangélikus képeskönyv a főtéren Fotó: Ady Géza

Evangelizációt tartottak vasárnap a Városháza téren.Stermeczki András evangélikus lelkész, az összejövetel egyik főszereplője és irányítója elmondása szerint „Nem tudom, hogy volt-e a néhai Sztálinváros főterén evangélikus evangelizáció?”A reformáció 500. évfordulója erre kiváló alkalom volt. De még milyen!

A nagy evangélikus képeskönyv a főtéren Fotó: Ady Géza

A Teremtő gondoskodott a szép időről, így 3-4 istentiszteletnyi közönség gyűlt össze. Először a főtéren immár 3. hete álló nagy evangélikus képeskönyvet néztük meg, és ott az Erős vár a mi istenünk köszönést követően el is énekeltük azt. Utána szépen fellapoztuk a könyv minden oldalát. Visszalépve a városháza elé megkezdődött a Neopolis együttes koncertje. A dunaújvárosi baptista és evangélista tagokból álló zenekar nevét a város és a Jelenések Könyve adta. Istent dicsőítő énekeik szövegét a városháza falára vetítve lehetett olvasni, és énekelni velük együtt. A koncert közepén rövid szünetet tartottak, hogy Szeverényi János országos missziói lelkész üzenetét meghallhassuk: „Ma is kisebbségben és üldözésben él sok keresztyén. Ennek ellenére reménnyel tekintünk Isten felé, hiszen a reformáció lényege bennünk lakozik a Szentlélek által.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában