Óriásit szólt a negyedik rockmaraton

2018.07.16. 17:30

Úgy tűnik, a sajátunknak tekinthetjük a Rockmaratont

Sikeresen zajlott le a negyedik dunaújvárosi, de összességében már a huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Rockmaraton. A zenés őrület hétfőn indult és tegnap véget ért minden rocker kedvenc nyári programja. Varga Zoltán elégedetten mesélt a fesztiválról.

Tóth Alexandra

Átszellemült közönség: a rockerek háláját metálvillázó kezekben mérhetjük Fotók: HK / DH

Kiváló hangulatban és komolyabb fennakadások nélkül dübörgött a Szalki-sziget a közel egyhetes fesztivál ideje alatt.

Varga Zoltán, a fesztivál operatív főszervezője elmondta, minden évben akad valami kivetnivaló, de idén minden a helyén volt. Az időjárás végig kegyes volt a fesztiválozókhoz, mind a rekkenő hőség, mind a vad nyári zivatarok elkerülték Dunaújvárost a Rock­maraton ideje alatt. Ez nagy szó, hiszen szinte semmilyen fesztivál nem ússza meg a természeti elemek nem várt húzásait, ám ezúttal még nagyobb komfortban mulathatott a nép és aludhattak a kempingezők. Utóbbi a Szalki-sziget egyik nagy előnye, hiszen a fesztivál története alatt soha ilyen nagyszerű sátorozási lehetőségük nem volt a rockereknek, erről csupa pozitív visszajelzés érkezik évről évre a szervezők felé, mióta miénk a fesztivál.

A Szalki-sziget egyértelműen Magyarország legjobb fesztiválhelyszíne

Bátran kijelenthetjük, hogy Dunaújváros az ország legjobb fesztiválhelyszínét tudja szolgáltatni. Sőt, Zoltán azt meséli, idén sikerült elérni a maximumot, ugyanis péntekre megtelt a kemping, minden talpalatnyi helyet belaktak a sátrazók. Sőt, a város valamennyi szálláshelye foglalt volt, és egyértelmű, hogy lenne még igény további szálláslehetőségre a fesztiválozók részéről.

A közönség egyébként abszolút kulturáltan viselkedett, sem összetűzés, sem bármiféle baleset vagy bűncselekmény nem volt a hatnapos buli alatt. Egyre többen érkeznek családdal, gyerekkel és kutyával, hiába, a zenei fanatizmus nincs korhoz kötve.

Átszellemült közönség: a rockerek háláját metálvillázó kezekben mérhetjük Fotók: HK / DH

Az is jellemző, hogy a tősgyökeres fesztiválozók családot alapítottak már a kezdeti évek óta, és immár többedmagukkal térnek vissza az ország legrégebbi fesztiváljára. Varga Zoltán örül annak, hogy minden területről csak pozitív véleményeket kap: a szakmabeliek, a fesztiválozók, a vendéglátósok és az együttműködő vállalkozók mind-mind elégedettek a rendezvénnyel. Sőt, a város lakói is.

Zoltánék folyamatos kapcsolatban állnak két, a Szabad-strand túloldalán élő lakosságot képviselő úriemberrel, akik azt mondták, talán idén sikerült a legjobban megoldani a hangosítást úgy, hogy ne zavarja a helyieket.

Varga Zoltán, a fesztivál operatív főszervezője

Varga Zoltán azt mondja, ezek a dicsérő szavak hosszú évek kísérletezésének eredményei. A szervezés valamennyi pontjában változtatnak évről évre, hogy mindenki számára a legtöbbet tudja nyújtani a fesztivál. Ahhoz, hogy megismerjék a különböző igényeket, persze sok időre volt szükség, de idénre mondhatjuk, hogy teljesen beérett a fesztivál.

A fellépők is szívesen jönnek, legyen szó akár külföldi, akár magyar előadókról. Az ő kényelmüket is igyekeznek mindig maximálisan kielégíteni, olyan backstage-et kiépíteni, ami mindenkinek megfelel, olyan étkezési lehetőségeket biztosítani nekik, amivel valóban elégedettek lehetnek. A zenei programok mellett az Off-rock tanya szabadidős lehetőségei iránt is várakozáson felüli érdeklődés mutatkozott, legyen szó akár egy harcművészeti bemutatóról, akár vizespóló-versenyről.

Ami egészen biztos, a szervezők jövőre is azt szeretnék, ha Dunaújváros adhatna otthont a fesztiválnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában