Ismét jó szolgálatot tettek

2018.09.20. 15:00

Tucatnyi zsák szeméttől lett tisztább a liget környéke

A Jószolgálati Otthon lakói mindig is aktívan kivették a részüket a városi akciókból, rendezvényekből és most hagyományosan ismét csatlakoztak az Európai Mobilitási Hét keretein belül rendszeresen megrendezett Tiszta utcák, tiszta terek elnevezésű mozgalomhoz.

Tóth Alexandra

Sziszifuszi munka összegyűjteni a város utcáiról, parkjaiból a zöldhulladékot!

Fotó: Ady Géza

Ennek értelmében a környezettudatos jelentkezők vállalják, hogy az általuk tetszőlegesen megválasztott területet megszabadítják a szétszórt hulladéktól. A jószolisok a ligetközi otthonuk területén szedték össze a hanyag embertársaik által szétszórt szemetet, így több mint tíz teli zsákkal fejezték be az akciót. Aki a szeptember 16. és 22. közötti zöld programon részt vesz, annak számára a szükséges eszközöket, tehát a szemeteszsákokat és a gumikesztyűt az önkormányzat biztosítja.

Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány igazgatója azt mondja, kis csapata minden évben megtisztítja intézményük környékét, és mindezt nagyon szívesen teszik, hiszen fontosnak tartják, hogy egy vonzó, tiszta, szemétmentes városban éljenek.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában