jogtalanul

2017.12.10. 10:00

Tévesen büntették a Mezőfalva felé igyekvőket

November 26-án Nagyvenyimet elhagyva Mezőfalva felé a lovardánál sebességet mért a rendőrség.

Horváth László

A jelzett útszakasz már nem lakott terület, így akik a 90 kilométeres sebességet betartva haladtak, azoknak tévesen küldték ki a büntetéseket.

- Tudnak a tévedésről a rendőrök, de már nagyon sok levél kiment. A jogtalan büntetést ne fizessék be az érintettek – hívta fel szerkesztőségünket a gyors közzététel érdekében Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, aki elmondta, mi a teendőjük azoknak, akiket a jelzett napon tévesen büntettek meg.

Aki kapott büntetést, ahonnan érkezett a levél, oda kell fellebbezni azzal, hogy azon a részen nincs sebességkorlátozás. A lényeg: szerepeljen benne az ügyszám vagy iktatószám! Aki befizette, ugyanilyen formában írja meg a levelét, mellékelje a befizetést igazoló csekk másolatát, és kérje a visszafizetést! Fontos, hogy a levélért nem kell fellebbezési illetéket fizetni! Márok Csaba hozzátette, volt, akit oda-vissza megbüntettek. Arra a kérdésünkre, miért rajta keresztül kommunikál a rendőrség, azt mondta: nagy számban mezőfalvaikat érintett az eset, megítélése szerint a tájékoztatásban segítségre volt szükségük az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában