Emberség, tudás, támogatás

2017.11.21. 07:00

A városi szociális ágazat kiváló szakembereit díjazták

A múlt héten pénteken a szociális munka napjához kapcsolódóan a Bartók színházban ünnepi műsorban köszöntötték öt érintett városi intézmény kiváló szakembereit. Az alábbiakban a díjazottakat mutatjuk be.

DH

a

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány az idén augusztusban nyugdíjba vonult kollégát, Csősz Erika mentálhigiénés munkatársát tartotta méltónak és érdemesnek a díjra.

Csősz Erika 2008 nyarától volt a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány szociális intézményének dolgozója. A hozzáértő és lelkiismeretes gondozáson túl, sokkal többet tudott nyújtani a rá bízott hajlék nélkülieknek: figyelmet, tiszteletet és szeretetet.

Csősz Erika aktívan részt vállalt az intézményi rendezvények szervezésében. Munkáját elhivatottan, hozzáértéssel, lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végezte. Szociális érzékenysége, empatikus készsége nagy-nagy türelemmel is párosult. Példamutató munkája mintaként szolgálhat mások számára is.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat elismerését Benke Szilvia szociális munkás, a Hajléktalan Ellátó Centrum munkatársa vehette át.

Benke Szilvia 2013 márciusától a Hajléktalan Ellátó Centrum Hajléktalanok Átmeneti Otthonában dolgozik mint szociális munkás. Kitartó és szakszerű munkájának köszönhetően sokan léptek tovább melegedő és a menedékhely szolgáltatásaiból az átmeneti otthonba. Kedvességével, életvidám hozzáállásával nagy népszerűségre tett szert a Hajléktalan Ellátó Centrum lakói között is. Határozottságával, rátermettségével könnyen kezeli a konfliktushelyzeteket. Szabadidejének egy részét is a segítésnek szenteli az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének pártoló tagja. A vezetői munkája mellett ismét képzi magát, idén szeptembertől a SOTE Szociális munka Mesterképzésére jár.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kollégái, ellátottai és hozzátartozóik szavazatai alapján a Bercsényi úti intézményük szociális gondozóját Cruceru Carmen Mihaelát választották elsöprő fölénnyel a szociális munka napja díjazottjának. Carmen ebben az évben ünnepel: májusban töltötte be a 25. közalkalmazotti és a 25. Jószolgálati Otthonnál eltöltött évfordulóját. Jó közösségi ember, a jó munkahelyi hangulat megtartásáért vállal felelősséget, rendkívüli helyzetben elsőként ajánlkozik helyettesítésre, szabadságát átütemezi, ha szükséges. Nagy lojalitás jellemzi, az intézmény érdekeit messzemenőkig figyelemben tartja. Gondoskodása, figyelme az ellátottaira teljes körű, minden rezdülésüket figyeli.

A Bölcsődék Igazgatóságának munkatársai által előadott Hófehérke és a hét elgyötört törpe című humoros darabot is vastaps fogadta a a Bartók nagytermében Fotó: Ady Géza

A Bölcsődék Igazgatóságának elismerését pénteken Györök Éva vehette át.

Györök Éva 2008 márciusa óta dolgozik a dunaújvárosi Bölcsődék Igazgatósága intézménynél gazdasági igazgatóhelyettesként. Munkájában több évtizedes tapasztalata van, mert előtte a Szórád Márton Általános Iskolában is hasonló munkakört töltött be. Nagyon jól képzett szakember, feladatait lelkiismeretesen, pontosan végzi. Az intézmény gazdasági helyzetét pontosan ismerve méri fel a szükségleteket, tervezi meg a beszerzéseket úgy, hogy még a legszűkebb esztendőkben sem került veszélybe az igazgatóság költségvetése. Munkája mellett a bölcsődei alapítvány titkára is. Közvetlen, segítőkész, empatikus, megtalálja a hangot a közvetlen kollégáival is, és a bölcsődékben dolgozó munkatársakkal is.

A Szociális Munkáért elismerés kitüntetettjei: Györök Éva, Dienes Zoltánné, Csősz Erika, Benke Szilvia és Cruceru Carmen Mihaela a Bartók színpadán Fotó: AG

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona díjazottja: Dienes Zoltánné gondozónő.

Dienes Zoltánné (mindenki Gabikája) 2003 óta dolgozik az ESZI-nél. Ő igazán melegszívű, kedves, segítőkész ember, aki felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal, magas színvonalon végzi munkáját. Szociális érzékenysége, empatikus készségei nagy-nagy türelemmel és kreativitással párosulnak. Kiváló közösségi ember, a kollektíva oszlopos tagjaként, akár szabadidejét is feláldozva segít társain. Példamutató munkája mintaként szolgálhatna mások számára is. Rendelkezik azzal a bizonyos többlettel, amely elengedhetetlenül szükséges a napi szolgálathoz. Az elmúlt évek során számtalanszor tett tanúbizonyságot emberségből, szociális érzékenységből, kollégái, gondozottjai megtapasztalhatták kiváló kapcsolatteremtő képességét, kreativitását is.

A díjazottaknak gratulálunk az elismerésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában