nem kell megijedni!

2018.05.25. 20:00

Szirénapróba lesz hétfőn Dunaújvárosban

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Fotó: illusztráció

Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2018. június 04-én, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

A következő szöveget, illetve jelzést hallhatja a lakosság -szöveges rész: „Figyelem! Ez a lakossági tájékoztató és riasztórendszer akusztikus próbája 1,2,3,4,5 1,2,3,4,5” „Figyelem ez próba! Figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!”.

A szöveges részt követően azonnal a szirénajelzés lesz hallható: „Morgató próba” jelzés leadása. A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzés, majd a jel lefutása következik. Szöveges rész: „A próbának vége! A próbának vége!”

A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak ezúttal sincs teendője. Ez a rendszer próbája.

Amennyiben tájékozódni szeretnének, hogy egy lehetséges fennálló veszélyhelyzetben mi a teendő, további információkat olvashatnak ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában