Egy egész nap az ágazatok bűvöletében

2018.02.22. 11:30

Szakmák napja programsorozat harmadszor is a Rudasban

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma harmadik alkalommal rendezte meg szerdán a szakmák napja egész napos programsorozatát.

Balla Tibor

A sortágazaton tanulók testközelből ismerkedtek meg az emberi csontokkal

Mint ahogyan azt Gloczné Behon Marianna szakmai és általános igazgatóhelyettes lapunknak elmondta nagyon büszkék a szakmák napja rendezvényükre, ugyanis azt gondolják, hogy a náluk tanuló diákokat minden évben egy picit motiválni kell. Megmutatni, hogy az az ágazat, amit tanulmányként választottak, az jó és nekik való. Erre igyekszik rámutatni ez a rendezvény és az a sok előadó, aki meghívásuknak eleget tesz.

Kárpáti Gábor a pályázatírás fortélyairól tartott előadást
Fotók: Zsedrovits Enikő

Ezen a napon nagyon sok program van iskolaszerte, ugyanis a negyedik óra után három órában különböző előadásokat hallgatnak a különböző ágazatok diákjai, a napot pedig az immár hagyományos „Hatszak a Rudasban” vetélkedő zárta. A programokat felsorolni is alig lehetne, álljon hát itt néhány kiragadott részlet! Szűcs Bence pszichológus az informatikai játékok hatásairól tartott előadást, hiszen  ebben a korosztályban már nagyon sokféle függőség kialakulhat. Az ügyvitelt tanulók rendezvényszervezésről hallgattak előadást, elmenetek az önkormányzathoz megnézni az ügyviteli tevékenységeket.

 

A turisztika ágazaton tanulók a helyi éttermekben, hotelekben tapasztalhatták meg, hogy az, amit elméletben tanulnak, hogyan néz ki a gyakorlatban. A pénzügy, számvitel, közgazdaság szakmacsoport tanulóinak az OTP Bank képviselője tartott előadást a mindennapi bankolásról, a Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság mun­katársai az adóhatóság munkájáról beszéltek. A kereskedelemmel foglalkozók a logisztika mindennapjaiba kaptak bepillantást egy logisztikai cég igazgatójától, és gyárlátogatásra is kimentek.

A sortágazaton tanulók testközelből ismerkedtek meg az emberi csontokkal

A sport ágazaton tanulóknak a Szegedi Tudományegyetem Embertani Tanszékének antropológusai tartottak előadást Miről beszélnek a csontok? címmel, ahol a diákok maguk is kézbe foghatták az emberi csontváz darabjait.

Az igazgatóhelyettes kijelentette, a legfőbb cél az, hogy lássák, abban az ágazatban, amit választottak, abban van jövő, és motiválja őket, ha kételyeik támadnának. Ez az alkalom kiválóan alkalmas, hogy egy kicsit más szemüvegen keresztül nézzék saját ágazatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában