Reformáció 500

2017.11.21. 08:00

Vándortárlat a reformációról: 9-kor érkezik városunkba a busz!

A Reformáció Emlékbizottság és a Magyar Nemzeti Múzeum közös munkájának gyümölcse a Reformáció 500 „Menő Reformáció” busz, amely kedden reggel 9 órakor érkezik a Városháza térre. 

Szabó Szabolcs

Az országot járó mozgó tárlat, azaz a busz belső tereiről és magáról a kiállításról Zászkaliczky Zsuzsa művészettörténész, az Evangélikus Országos Gyűjtemény közművelődési igazgatóhelyettese elmondta: A kiállítás elsősorban arról szól, hogy mit jelent ma a reformáció, amelyet a lelkiség, az anyanyelv, a tanulás, a család, a kép – vizualitás, a gazdaság és a vita – közélet, politika – ma is érvényes témái köré fűzve mutat be.

A tárlat kortársakkal készült interjúkkal, interaktív játékokkal és digitális alkalmazásokkal, önmagukon túlmutató kiállítási tárgyakkal és installációkkal hozza közelebb a félezer éve útjára indult, és azóta a mindennapjainkba beépült megújulási mozgalom, a reformáció értékeit. Ám a busz belsején kívül, ahol a konkrét kiállítás található, a jármű külseje is „beszédes”, informálja a nézőt. A busz oldalán látható „utasok” – akiknek sora közel sem teljes – a reformáció olyan ismert európai személyiségei, mint Kálvin, Luther és Melanchthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában