Te szedd!

2017.09.22. 20:18

Iskolások, hivatali dolgozók közösen szedték a szemetet Perkátán

Az idei évben is csatlakozott a település a TeSzedd! országos szemétszedő akcióhoz. Az általános iskolások és a helyi intézmények dolgozói is sokat tettek a tisztább környezetért.

Horváth Dóra

f

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szeptemberi, két napon át tartó akció keretén belül szemétszedést szervezett Perkáta Nagyközség Önkormányzata.

A 6.b osztály a TeSzedd! akció keretein belül szemetet szedett Perkátán, középen Szőllősiné Móker Ágnes, osztályfőnök Fotó: Horváth Dóra

Az önkormányzat minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez, s igyekeznek bevonni a település lakosait is a programba. Az egyik napon a Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedagógusai és tanulói indultak útnak a falu központjában, hogy összegyűjtsék az eldobált hulladékot – sajnos volt mit. Minden osztály más-más utcát tisztított meg, így szép számmal gyűltek össze a megtelt szemeteszsákok az iskola előtti találkozási pontnál.

A TeSzedd! a második napon is folytatódott, a találkozó szintén az általános iskola előtt volt, ide vártak minden, a környezet megtisztításáért tenni akaró polgárt. A délelőtt során csatlakoztak az akcióhoz a perkátai polgármesteri hivatal, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, valamint a faluüzemeltetés munkatársai is. Így együtt Perkáta külterületein indultak el a szemét összegyűjtésére, s nekik köszönhetően a falu ezen részei is megtisztultak az eldobált hulladéktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában