Szociális helyzet

2017.09.22. 19:58

Átalakul a hajléktalanellátás! A bővítéshez ingatlant vesz az önkormányzat

A következő egy évben jelentősen átalakul a hajléktalanellátás. A két városi intézményt összevonják. 

Szabó Szabolcs

aa

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat jövő évi fordulóját a közelmúltban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A város önkormányzata eddig minden évben csatlakozott az ösztöndíjprogramhoz, amely a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatókat, valamint a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó, érettségi előtt álló fiatalokat kívánja ösztöndíjjal támogatni. A csütörtöki közgyűlésen a képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat a 2018-as évben is csatlakozik az ösztöndíjprogramhoz, amelyet éves szinten négymillió forinttal támogat.

A Hajléktalanellátó Centrumot kibővítik, és 2019-től itt összpontosulnak majd a városi ellátások és szolgáltatások Fotó: Ady Géza

A városi hajléktalanellátás ügyében is több fontos kérdés született. A közgyűlés elfogadta, hogy az Útkeresés Segítő Szolgálat által eddig működtetett, hajléktalanellátást nyújtó szakmai egységeket 2018. január 1-jétől a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány részére fenntartóváltással átadják. A szolgáltatásokért az alapítványnak havonta havi 2 millió forintot fizetnek. Emellett döntés született arról is, hogy a Kandó Kálmán téren található Hajléktalanellátó Centrumot 2018. január 1-től 30 évre a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány ingyenes használatába adja. A három napirendből álló csomag záró fejezeteként arra is rábólintottak a képviselők, hogy a Dunanett Kft. Budai Nagy Antal úti ingatlanjából területet vásárol az önkormányzat azért, hogy a jövőben itt épülhessen fel a hajléktalanellátó centrum új épületegysége. Az érintett ingatlant a Dunanett részére adott 50 millió forintos kölcsön terhére vásárolják meg.

A Bartók színház északi oldali tetőszigetelési munkálataira 5,5 millió forintot hagytak jóvá a képviselők. Folytatódnak a parkoló- és járdafelújtások. A Deák Ferenc utca 5-6. előtti megsüllyedt aszfaltburkolatú járda felújítását, valamint a Kossuth Lajos utca 2-10. előtti új parkolók és a szükséges közvilágítás kiépítését 21 millió forintért végezheti el a DVG Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában