lehetőségek és a fiatalokra vonatkozó szabályok

2018.06.13. 09:00

Rengeteg állás várja a dolgozni vágyó diákokat

Iskola nincs, de szórakozási lehetőség annál inkább, amikor igazán beindul a nyári szezon. A legtöbb diák ilyenkor magának keresi meg a szórakozásra szánt pénzt. Megtehetik, hiszen számos munkalehetőséget kínálnak a diákszövetkezetek.

Tóth Alexandra

A városi óvodák udvarát, virágágyásait is rendbe tették a diákok az elmúlt nyarakon Fotó: archív

A nyári munkát végző diákokra bejelentés és adózás szempontjából ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőtt-munkavállalókra, amennyiben nem egy diákszövetkezeten keresztül közvetített munkát végeznek. A diákok szülői engedéllyel általában 16 éves koruktól állhatnak munkába, de a vakáció ideje alatt már 15 éves, nappali tagozatos általános vagy középiskolás tanulók is dolgozhatnak. Ehhez mindenképpen szükség van az adóazonosító jelre, így azoknak a diákoknak, akiknek nincs adókártyájuk, vagy volt, de elveszett, mindenképpen a NAV-nál kell igényelniük egyet a 18T34-es formanyomtatvány kitöltésével.

Az adózási szempontok ugyanazok

A NAV javaslatára még a szerződéskötés előtt érdemes ellenőrizni a munkáltatót a honlapjukon, így ki lehet szűrni a be nem jelentett munkavállalókat. Tekintve, hogy a diákmunkával szerzett jövedelem adóköteles, a diákok bruttó jövedelméből vonja le a munkáltató a 15 százalékos személyi jövedelemadót. A tanulónak akkor kell egyéni járulékot fizetnie, ha munkaviszonyban vagy biztosítást eredményező megbízási jogviszonyban dolgozik. Ebben az esetben a járulék összegét szintén a munkáltató vonja le. A foglalkoztatónak az adóévi összes jövedelemről és a levont közterhekről igazolást kell kiállítania 2019. január 31-ig, amire a diáknak jövőre szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezet ellenőrzéséhez.

A városi óvodák udvarát, virágágyásait is rendbe tették a diákok az elmúlt nyarakon Fotó: archív

A teljes munkaidőben dolgozó diákok esetén elengedhetetlen a szerződés megkötése, amely egyértelműen magában foglalja az alapbért, a munkaviszony időtartamát, jellegét és helyét. A napi 8 órás munkaviszony esetében legalább a minimálbér jár a diákoknak. Ha azonban egyszerűsített foglalkozásban dolgoznak (alkalmi vagy idénymunka), akkor eltekinthetnek az írásbeli szerződéstől.

Akik diákszövetkezeten keresztül szeretnének munkát találni, először regisztrálniuk kell az adott közvetítő cégnél. Ehhez a személyi igazolvány, lakcímkártya, érvényes diák­igazolvány, adókártya, TAJ-­kártya és bankszámlaszám szükséges, valamint iskolalátogatási igazolás, orvosi alkalmassági, tagdíj és 18 év alatt szülői hozzájárulás is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában