A fiatalon elhunyt kézilabdázóról, Kulcsár Anitáról nevezhetik el a létesítményt

2019.03.14. 17:30

Nemzetközi színvonalú csarnok

Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere az új sport – és rendezvénycsarnok beruházás kapcsán csütörtökön bejárást tartott a média képviselőinek jelenlétében.

Várkonyi Zsolt

A polgármester a helyszínen emlékeztetett arra, hogy a Magyar Közlönyben három, Dunaújváros számára mérföldkőnek számító kormányhatározat jelent meg március 5-én: a kormány döntött a Modern Városok Program keretében az Aquantis élményfürdő felújítását és fürdőpark kialakításának, valamint ehhez kapcsolódóan szálloda és rendezvényközpont létesítésének támogatásról, továbbá a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia módosított beruházási programjának támogatásáról.

A polgármester bemutatta az új csarnok koncepció és látványterveit
Fotó: Hankusz Kálmán

A Kézilabda Akadémia két ütemben megvalósuló beruházásának megvalósítására hatmilliárd forintot biztosított a kormány a megjelent határozat szerint. Első ütemben – idén ősztől – elbontják a kézilabdacsarnokot, majd egy korszerű újat építenek fel, második ütemben szállás, egyéb létesítmények, parkolók felújítása történik meg a tervek szerint 2021. év végéig. A polgármester felelevenítette azt, hogy Dunaújváros már közel húsz éve a Nemzet Sportvárosa, és ma nincs olyan dunaújvárosi család, akinek baráti, rokoni környezetében ne lenne olyan sportot szerető polgár, aki ne érdeklődne valamelyest a sport és a sportberuházások iránt.

A két ütemben megvalósuló beruházás megvalósítására hatmilliárd forintot biztosított a kormány

A polgármester elmondta, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból is kiemelt módon kezeli ezt a beruházást, ami annyit jelent, hogy a különböző közigazgatási eljárások soron kívül történnek majd meg. Most pedig a forrás biztosítása történt meg a kormányhatározatban. A polgármester bemutatta az új csarnok koncepció és látványterveit, amelyek megvalósulását követően méltó körülmények között lehet majd lebonyolítani a sporteseményeket és a város közösségi életéhez köthető iskolai, kulturális rendezvényeket is. Fontos kiemelni, hogy az új sport- és rendezvénycsarnok építtetője és a tulajdonosa is a város lesz.

Cserna Gábor külön megköszönte a bejáráson résztvevő Nyakacska Zsolt, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) ügyvezető igazgatója és Sági Péter, az önkormányzat nevében eljáró DNV Zrt. vezérigazgatója eddigi korrekt és rugalmas együttműködését, hiszen ez a beruházás közös érdeke a városnak, a sportszerető közönségnek, a sportlétesítményt használó sportolóknak, az akadémiának egyaránt, hogy ez mielőbb időben, a jogszabályi környezetnek megfelelően megvalósuljon.

Cserna Gábor tisztelettel adózott Kulcsár Anita emlékének Fotó: Hankusz Kálmán

A polgármester nagy tisztelettel adózott a fiatalon elhunyt válogatott kézilabdázó, Kulcsár Anita emlékének, akiről amennyiben a közgyűlés is jóváhagyja, az új sportcsarnokot is elnevezhetik majd.

Méltó körülményeket teremt majd

Nyakacska Zsolt, a DKKA ügyvezető igazgatója elmondta, sok emlék kötődik a „régi” sportcsarnokhoz és bízik abban, hogy majd az újhoz is. Azok a sikerek, amelyek ennek falai között születtek, játékosoknak, edzőknek, sportvezetőknek és a szurkolóknak is életük részévé váltak. Csak az emlékekből azonban nem lehet megélni, újakat kell teremteni! És ahhoz a szakmai munkához, amely a kézilabda akadémián folyik, a hamarosan felépülő új sportcsarnok méltó körülményeket is nyújt majd. Egyúttal a városvezetés támogatását megköszönve hozzátette: Jó itt élni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában