Egy kávét a főtéren?

2018.08.09. 07:00

Modern vendéglátóhellyel bővül Dunaújváros belvárosának kínálata

Egy hét múlva nyílik a város főterén a B-kávézó, ahol már az utolsó simításokat végzik a szakemberek, és igazi különlegességekkel készülnek az ünnepélyes nyitányra.

Szabó Szabolcs

Horváth Daniella felszolgálóként fogadja majd a vendégeket Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nagy volt a sürgés-forgás szerdán délelőtt a nyitásra készülődő kávézóban és cukrászdában, ahol szakemberek szinte egymásnak adták a kilincset.

Új belső és terasz

A kivitelezés és a gépészet terén már az utolsó simításokat végezték, a következő hét napban pedig már a rutinos vendéglátóipari szaktekintélyeké a terep, hogy felkészítsék a teljes egészében megújult kávézót.

A helyszíni bejáráson Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője lapunknak elmondta, a Városháza téri vendéglátóhely a Zöld Városok program keretében kapott új belsőt és teraszt, a beruházás összértéke megközelíti az 50 millió forintot.

Horváth Daniella felszolgálóként fogadja majd a vendégeket
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A cél az volt, hogy egy modern, letisztult stílusvilágot képviseljen a kávézó, amely több generáció számára is egyfajta közösségi térként szolgálhat majd. A kiszolgáló tér több mint 35 négyzetméter, ezen 16 asztal kap helyet, ehhez jön még a terasz, amelyről belátni az egész megszépült Városháza teret. Az ünnepélyes nyitás augusztus 15-én lesz, a nyitás hetében természetesen számos akcióval, cukrászati és kávékülönlegességekkel várjuk majd a kedves vendégeket – tette hozzá Arnold Miklós, akitől azt is megtudtuk, hogy a cukrászati termékek a DVG Zrt. által üzemeltetett Juharos konyháján készülnek majd.

Ami a nyitvatartást illeti

A jelenlegi tervek szerint augusztus 15. és szeptember 1. között 9 és 19 óra között, majd pedig ezt követően a kávézó részben alkalmazkodik majd a hivatalban dolgozók munkarendjéhez, így reggel hét órától nyit majd az intézmény. A későbbi tervek között szerepel, hogy egy tálaló konyhát is kialakítanak majd a kávézóban.

A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen is téma lesz a B-kávézó, a képviselők arról dönthetnek, hogy az év végéig mely cég üzemeltetheti majd a vendéglátóhelyet.

Nyitás tehát, egy hét múlva, számos különlegességgel és meglepetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában