Behajtó volt-e Demi Moore, a díva?

2017.10.24. 10:00

Retró vetélkedő a Munkásművelődési Központban

A Munkásművelődési Központnak is bejött a retró hívószó, pénteken immár harmadik alkalommal rendezték meg Retró vetélkedőjüket, egyre növekvő sikerrel.

Balla Tibor

Akadtak, akik komolyan vették a retróhangulatot, masnik, úttörőnyakkendők is előkerültek Fotó: Ady Géza

Első alkalommal még azoknak volt csak érdemes jelentkezni, akik jól ismerték a régi Dunaújváros nevezetes épületeit, szórakozóhelyeit, városunk múltját, a régi táncdalokat, reklámokat, az ’50-es, ’60-as éveket. Még a szervezőket is meglepte, mennyien érdeklődtek a rendezvény iránt, pláne annak sikere. A második alkalommal, idén tavasszal a régi filmek és szereplőik kerültek a feladványok sorába. Az érdeklődés még az előzőt is meghaladta, ekkor már tíz csapat jelentkezett, és versengett a régi filmek ismeretéből, megtöltve a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermét.

Idén, a harmadik alkalommal szélesedett a feladatok palettája, a televíziózás, a zene, a filmek és a táncdalok álltak a feladatok fókuszában. A siker nem maradt el ezúttal sem. Sőt! Kinőtték a földszinti színháztermet, mivel a jelentkező 23, egyenként négyfős csapat már csak a harmadik emeleti nagyteremben fért el. Ott is csak nagyon szűken.

Akadtak, akik komolyan vették a retróhangulatot, masnik, úttörőnyakkendők is előkerültek
Fotó: Ady Géza

Kilenc különféle tematikájú kérdéscsoportot kellett megoldaniuk a csapatoknak, tagjaik között olyanok is akadtak, akik komolyan vették a retró életérzést, és valamilyen szinten be is öltöztek hozzá. Vállalati, baráti társaságok álltak össze a versenyre, de a Dunaújvárosi Vegyeskar, az Írisz versszínpad is kiállt, láttunk tanári csapatot is, és vendéglátósokból verbuválódott csoport is akadt.

Hihetetlen hangulatban folyt a versengés, mindenki, mintha az élete függne tőle, igyekezett kitalálni, vajon igaz-e, hogy Demi Moore színészkarrierje előtt behajtó volt, vagy Brad Pitt hűtőszekrénymozgató egy áruházban. Filmeket felismerni egyetlen kockából nem kis teljesítmény, mint ahogy apró zavart okozhat a fejekben, hogy Takács Marikát, vagy Tamási Esztert látják-e a képen?Végül aztán a remek hangulatú vetélkedő végén gazdára találtak a borok, bakelitlemezek, könyvek, vázák, apróbb és nagyobb ajándékok, emléklapok. Ezeket vihették haza a szép emlékekkel együtt.

Tekintsék meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában