Pentelei suli

2018.01.22. 09:00

Milyen az élet egy Waldorf iskolában? 

Ezt a kérdést akarták megválaszolni a következő tanév reménybeli Waldorf-szülői előtt.

Pekarek János

Waldorf Fotó: Zsedrovits Enikõ

Sajátos szülői értekezletet rendeztek a pentelei Waldorf iskolában pénteken este: olyan szülőknek, akiknek a gyereke még nem jár a Waldorf iskolába – de lehet, hogy járni fog!

Ennek eldöntésében Kökéndy Ákos, a pesthidegkúti Waldorf iskola (és középiskola) osztálytanítója volt segítségükre, akinek mindhárom gyermeke abba az intézménybe járt és jár tanulni, ahol a papa tanít.

Kökéndy Ákos a Waldorf iskolában Fotó: Zsedrovits Enikő

Kökéndy megfázva bár, de elsöprő lendülettel és fanyar humorral tűzdelt előadásából megtudhattuk, hogy egy ilyen iskolában a gyerekből jó eséllyel az lesz, ami lehet. Nem (csak) azért tanítják őket, hogy jól érettségizzenek, hanem azért, hogy boldogok legyenek. Nagy lelki tartást adunk nekik, mondta. Tanítványaik nyitottak a világra, és azok is maradnak, nem akarnak szakbarbárt nevelni belőlük. Olyan lélekerőt és energiákat adnak át nekik az állam által elfogadott kerettanterv alapján, amikkel mindig meg tudják oldani az előttük álló feladatokat. Summa: lehet, hogy a jelenlévők nem akarják Waldorf iskolába íratni gyerekeiket, de szinte biztosan olyan iskolába akarják küldeni őket, ahol Kökéndy tanít...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában