fantasztikusan jó hangulatú falunap

2018.07.02. 11:30

Testvértelepülési találkozón vigadott Mezőfalva és vendégei

Szép és nemes hagyomány a falunap, ami a kitűnő szórakozási lehetőségek mellett széleskörű társadalmi kapcsolatok ápolására is alkalmas. Mezőfalván az idén is fantasztikusan jó hangulatban zajlottak a rendezvények – ahogy lenni szokott, nagyon sok ember örömére, megelégedésére. Péntek estétől vasárnap hajnalig szólt a mezőfalvi vigasság, ahol a hivatalos pillanatokban a közösségért végzett munkát is jutalmazták.

Horváth László

A Csík Zenekart több ezren hallgatták szombaton este

Rockfesztiválnak is nevezhetnénk a 2018-as mezőfalvi falunap előestéjét, mivel a fellépőket tekintve rendkívül színes és igényes zenei összeállítással készültek a szervezők. A műfaj rajongóinak hangulati bemelegítésére elsőként a BMV zenekar lépett színpadra, amely ismert rock­slágerekkel alapozta a jókedvet.

Mezőfalva ausztriai testvértelepüléséről a Herzogsdorfból érkezett küldöttség is kiválóan érezte magát a falunapon Fotók: Horváth László / DH

Másodikként a neves AC/DC magyar megfelelője az AB/CD csapott a húrokba. Még a meg-meg újuló zápor sem törte meg a lendületet. Végül pedig a Mezőfalvára szinte hazaérkező Rock Box zárta a fellépők sorát. A falunap szombati folytatásában főzőversennyel kezdődtek a vigadalom eseményei. Mezőfalva civil szervezetei és baráti társaságok állították össze szakácstudományuk legjobb bográcsos kreációit. 13 órakor Márok Csaba, a község polgármestere hivatalosan is megnyitotta az 1. Mezőfalvi Testvértelepülési Találkozót, melyet a falunapok történetében először rendeztek ezzel a címmel.

A Csík Zenekart több ezren hallgatták szombaton este

A köszöntő szavakat dr. Fehér Eszter, Rauf Pál, ifj. Oláh Kálmán zenekarának magyarnóta-blokkja, valamint Szabyest produkciója követte. 16.15-től ünnepi pillanatok következtek. Márok Csaba polgármester a képviselő-testülettel köszöntötte Varga Gábor országgyűlési képviselőt, Geri Valériát, Kisújfalu polgármesterét, Alois Erlingert, Herzogsdorf polgármesterét mint Mezőfalva testvértelepüléseinek vezetőit, valamint a falunap közönségét. Márok Csaba ünnepi beszédében felsorolta a település legújabb fejlesztéseit, közösségi gazdagodását.

 

Társadalmi kapcsolatok

Az eredmények mellett kiemelt hangsúlyt kapott a társadalmi kapcsolatok fontossága, eredményessége, amelynek legjobb útja lehet a falunap és egyéb összejövetelek hagyományépítő megtartása. A beszédet követően közösségi munkájukért vehettek át elismeréseket Mezőfalva kitüntetettjei. Mezőfalváért Díjban részesült Zsákovics Istvánné, Tóth Viktor rendőr törzszászlós és Sóki László mezőfalvi képviselő. A Mezőfalva sportjáért járó Klics Ferenc-díjat Tombor Istvánnak adták át. A taps azonban ezzel még nem ért véget, mivel a főzőverseny helyezettjei is színpadra állhattak. A kulináris vetélkedő fődíját, a vándorkupát a vadásztársaság szakácsai nyerték. Másodikként a Demokratikus Koalíció csapata, harmadikként a Nagyközségi Nyugdíjas Klub örült az ízletes alkotásért járó emléklapnak.

A folytatásban szombaton főzőversenyen ügyeskedtek a résztvevők

Az elismerések átvétele után ismét a szórakozás kapott főszerepet. Mezőfalva és testvértelepülése, Kisújfalu művészeti csoportjai adtak fergeteges néptáncos és zenés műsort, amit a szünetben programon kívüli flash-mob produkciók is tarkítottak. 19 órától aztán tetőfokára emelkedett a hangulat. A pódiumon a Csík Zenekar játszott. Utána pedig az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a több ezer fős közönséget. Végül a Mátrix Zenekar utcabáljával zárult Mezőfalva első testvértelepülési találkozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában