Mesterek viadala

2018.04.25. 12:00

A Dunaferr iskola útjára indította a MAVIR Mester programját, egyéves ösztöndíjszerződéssel

Az elmúlt hónapok sikeres tárgyalásainak köszönhetően a napokban aláírták az első tanulmányi szerződéseket a MAVIR Mester program keretében. A program a Dunaferr iskola villamos területen tanuló diákjai számára jelent komoly támogatást tanulmányaik ideje alatt.

duol.hu

A szerződés aláírói a MAVIR és a Dunaferr iskola részéről, valamint az ösztöndíjas diákok Fotó: Dunaferr

A projektben részt vevő tanulók a szakmai végzettség megszerzése után kapcsolódhatnak be a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. egyéves gyakornoki programjába. Az ebben az időszakban magukba szívott tudás birtokában pedig lehetőségük nyílik egy biztos munkahely munkavállalóivá válni.

A szerződés aláírói a MAVIR és a Dunaferr iskola részéről, valamint az ösztöndíjas diákok Fotó: Dunaferr

Az ösztöndíjprogram a többi között lehetőséget biztosít nyelvvizsga, de akár B kategóriás jogosítvány megszerzésére is. Természetesen mind a vállalat mind pedig a Dunaferr iskola egy hosszú távú gyümölcsöző együttműködés első lépcsőfokának tekinti az aláírás eseményét. A zrt. több utánpótlás-fókuszú aktivitást is folytat a Mester programmal párhuzamosan. Ezek komoly potenciált jelentenek a villamos területen középfokú tanulmányokat folytató tanulók számára.

A Dunaferr iskola ösztöndíjat kínál a villamos tagozatos tanulóinak

A MAVIR Mesterek viadala elnevezésű tanulmányi versenyüket a villamosipari szakképzésben részt vevők számára hirdetik meg. Céljuk, hogy megmutassák az elektrotechnika izgalmas világát, amely jó egzisztenciát nyújtó pályát kínál. Olyat, amelyben munkája által mindenki egy sikertörténet részese lehet – akár a MAVIR által kínált egyedi környezetben. A kétfordulós versenyben háromfős csapatok jelentkezhettek. A március 5-én lezajlott első, online fordulóban országosan 24 középiskola 70 csapata vett részt. A döntőbe kerülő csapatok ebben az autentikus munkakörnyezetben és izgalmas, valódi kihívást jelentő gyakorlati feladatokban mérhették össze tudásukat. Az I. helyezett csapatot 150 000 forint, a II. helyezett csapatot 90 000 forint, a III. helyezett csapatot 60 000 forint értékű, műszaki cikkre beváltható vásárlási utalvánnyal jutalmazták, plusz az I–III. helyezett csapatok felkészítő tanárát a tanulókkal azonos mértékben díjazták.

Élmény alapú műszaki érdeklődés

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kezdeményezésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével tavaly már országos szinten, 6 helyszínen szervezte meg a Mi a pálya? elnevezésű műszaki pályaválasztó fesztivált, amelyen a MAVIR is a kezdetek óta kiállítóként jelen van. A rendezvény elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a gyerekekben lévő műszaki érdeklődést annak érdekében, hogy tudatosan válasszanak pályát.

A Szakma Sztár Fesztivál keretében zajlik a középiskolások országos szakmai versenye, amelynek egyik főtámogatójaként az erősáramú elektrotechnikus és a villanyszerelő szakma legjobbjainak ajánlottak fel díjakat, e két szakma versenyfeladatainak megvalósítását biztosítja a ­MAVIR eszközadománya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában