Nap Háza – Hold Udvara

2018.05.25. 11:30

Zenés műsorral avatták fel a kulcsi szabadtéri színpadot

Tavaly nyár végén számolhattunk be róla, hogy már az utolsó simításokat végzik a Nap Háza – Hold Udvara Rekreációs Agroturisztikai Központ Carpe diem udvarán.

Balla Tibor

A gyerekek aktív részesei voltak az előadásnak Fotók: HK / DH

A Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány, valamint az Esőemberek Dunaújvárosi Egyesülete együttműködésével öt éve létrehozott és azóta is folyamatosan működő komplexum ismét óriásit lépett előre. Kialakítottak egy akadálymentesített színpadot is, amelyen akár kerekesszékes táncosok is felléphetnek majd. Tegnapra már az első, színpadavató előadásra kaptunk meghívást. Az ugyancsak akadálymentesített nézőtér a Benedek András keze munkáját dicsérő, raklapokból készült ülőhelyekkel, kényelmes párnákkal várta az első előadáson az első vendégeket.

A gyerekek aktív részesei voltak az előadásnak Fotók: HK / DH

Akik először állhattak a Carpe diem udvar szabadtéri színpadára, a Diri Dongó együttes, vagyis Erdős Judit zeneóvodai pedagógus és Szaxon Csaba zenész egy interaktív zenés gyermekműsorral, amelynek a Játszótér címet adták. Akik először ülhettek a párnás raklappáholyokba, azok a kulcsi Százholdas Pagony óvoda és bölcsőde négy csoportjának kisdedei voltak. Az egészen bizonyos, hogy délután fáradhatatlanul mesélték az élményeiket otthon az apróságok, de vélhetően a déli alvás is meghiúsulhatott a rengeteg kellemes impulzus után.

 

A Diri Dongó duója nemcsak olyan dalokkal szórakoztatta a száznál is több gyermeket, mint Weöres Sándor Haragosi című örökbecsűje, de a gyerekeket is bevonták oly módon, hogy hangszereket adtak a kezükbe, labdáztak velük, képzeletben papírsárkányt készítettek és röptettek, hulahoppoztak, tekegolyót játszottak, zebracsacsacsát jártak, ugrálóköteleztek, vonatoztak is együtt, kirobbanóan jó hangulatban. A színpadavató remekül sikerült, bízunk benne, hogy a folytatás is ilyen lesz. Mindenesetre nagy piros pont a szervezőknek. Bár azt már úgyis bezsebelték a kacajokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában