Jótékonyság

2017.12.11. 07:00

A kamra javát ajánlották fel a kulcsi árverésen

A jótékonyság különleges módját választották a kulcsiak immáron harmadjára is elárverezték a falubeliek felajánlásait, hogy a befolyt összegből segíthessenek.

Körmendi Erzsébet

Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója is licitált a rendezvényen

Fotó: Zsedrovits Enikő

Órákon át tartott az árverés a kulcsi iskola zenetermében szombaton este, mert rengeteg – mindegy kétszáz – felajánlás érkezett. Mert fontos a segítségnyújtás...

Szép rajzokat készítettek a kulcsi diákok, amelyekre szavazni is lehetett szombaton este a jótékonysági rendezvényen
Fotós: Zsedrovits Enikő

„A Jövő Kulcsa” Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét a civilek és a kulcsi általános iskola közreműködésével szombaton este a Fekete István Általános Iskola zenetermében. A rendezvény elején különlegességekre lehetett licitálni. Kalapács alá kerültek a helyi gazdák termékei, finom borai, pálinkái, a háziasszonyok által készített befőttek, lekvárok, savanyúságok, sőt, volt aki egy házi készítésű tortát ajánlott fel, mások képzőművészeti és kézműves alkotásokat, ajándékkosarakat adtak be a közösbe. A kétszáz tétel licitjét időnként megszakították a diákok zenés, táncos produkciói, hogy még színesebb legyen az este. A zeneterem zsúfolásig megtelt – legalább annyian tartották fontosnak a részvételt, mint amennyien felajánlásukkal támogatták a licitet.

Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója is licitált a rendezvényen
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Az idei rendezvényünk azért rendhagyó, mert bővült a támogatottak köre. A befolyt bevételből továbbra is segítjük a rászorulókat, időseket, de mellette az iskola céljait, a település szépítését, közösségépítő rendezvények szervezését, életmentő félautomata defibrillátor beszerzését – mondta az egyesület elnöke, Móró Péter. Az est egyébként batyus bál jellegű volt. A jó hangulatot DJ Nepp Matyi fokozta zenéivel, kísérő programként pedig az iskola diákjainak rajzaiból nyílt kiállítás. Az alkotásokra szavazni lehetett, a legjobbak ma vehetik át jutalmukat az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában