komoly a helyzet

2018.10.14. 09:36

Közegészségügyi szempontból egészségtelen városunk levegője

Az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Dunaújváros levegője egészségtelen. Erre a problémára hívta fel a figyelmet a napokban városunk polgármestere, Cserna Gábor is.

duol.hu

Fotó: Pixabay

Egy olvasónk jelezte nekünk: „Sajnos minden nap küzdenem kell allergiás, asztmás betegségem miatt, amit a városban uralkodó, áldatlan légszennyezettség okoz. Nagyon fontos lenne megjelentetni egy cikket a jelenlegi légszennyezettséggel kapcsolatban, hogy minél több városlakó figyelmeztetve legyen.”

Ismeretes, hogy a témára a közelmúltban hívta fel a figyelmet Dunaújváros MJV polgármestere, Cserna Gábor, aki egyúttal haladéktalanul felszólította a város legnagyobb ipari szennyezőjét a Dunaferr-t, annak menedzsmentjét, hogy kezelje és javítsa a légszennyezettségi helyzetet! „Ennek érdekében azt kértük a cégtől, hogy december 31-ig készítsenek! egy helyzetelemzésen alapuló intézkedési tervet, amelyben felvázolják, hogy hogyan próbálják meg betartani a privatizációs szerződésben foglalt légszennyezettség csökkentésére vonatkozó előírásokat, és mit kívánnak tenni a jövőben ennek megvalósítása érdekében.” – mondta többek között a polgármester.

Az Országos Közegészségügyi Intézet közlése szerint tovább romlott a levegőminősége az elmúlt napokban. Közegészségügyi szempontból már egészségtelen a levegő két településen (Dunaújváros, Szeged), míg 10 településen (Budapest, Győr, Pécs, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tököl, Vác, Várpalota) kifogásolható. A legfőbb légszennyezők a kismértékű aeroszol részecskék.

Vezető képünk illusztráció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában