kisapostagi megemlékezés

2017.10.23. 17:05

Hősök voltak nagyapáink, ezt soha ne feledjük!

Október 23-án, hétfőn a Kisapostagi Önkormányzat kultúrtermében egyperces néma tiszteletadással kezdődött az 1956. október 23-ai műsor.

Horváth László

Az 56-os hőseink azt várják tőlünk, hogy hűek legyünk elveikhez, az általuk képviselt értékekhez - Hangsúlyozta emlékező beszédében Kisapostag polgármestere Nagy Attila a hétfő ünnepségen

Az önkormányzat és a Kisapostagi Nőegylet szervezésében megtartott rendezvényen először Szatmári Piroska a nőegylet vezetője olvasta fel Udud István: 1956-os hősökre emlékezünk című versét, majd Nagy Attila polgármester mondta el forradalmi ünnepi gondolatait, melyben kihangsúlyozta, 1956 hősei nem azt várják tőlünk, hogy kívülről fújjuk az események lefolyását!

Az 56-os hőseink azt várják tőlünk, hogy hűek legyünk elveikhez, az általuk képviselt értékekhez – Hangsúlyozta emlékező beszédében Kisapostag polgármestere Nagy Attila a hétfő ünnepségen

 

Nem is azt, hogy név szerint ismerjük őket! Egy valamit azonban joggal várnak: azt, hogy hűek legyünk elveikhez, az általuk képviselt értékekhez, és tovább vigyük azt a hitet és egységet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket!

A történelem már sokszor bebizonyította, a magyar nép különleges erővel és hittel bír, ami ha kell, lerombolja a falakat, megállítja az elnyomókat – emelte ki beszédében a község polgármestere.

 

Nagy Attila polgármester, Márkli János alpolgármester és a Kisapostagi Nemzetőrök együtt helyezték el a Petőfi liget kopjafájánál a koszorúkat

Az ünnepség befejezéseként a résztvevők átvonultak a Petőfi ligetben felállított kopjafához, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

Kisapostagon is megemlékeztek 56 hőseiről a civil szervezetek képviselői

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában