hatodik alkalommal

2018.11.19. 07:00

Jótékonysági bál a kórházban

Elegáns és kedélyes, a barátságos és jó kedélyű, a deklarált tiszteletreméltó ügy iránt elkötelezett vendégek töltötték meg a Dunaújvárosi Egyetem Arénáját az elmúlt pénteken este. Ők voltak a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági báljának résztvevői.

Balogh Tamás

Már hatodik alkalommal gyűltek össze, hogy egy kellemes estén egy közös cél érdekében a lehetőségeik által megengedett mértékben áldozzanak a dunaújvárosi kórház felnőtt és gyermek fül-orr-gégészeti osztály javára.

Az est hivatalos ceremóniája az ünnepi köszöntőkkel kezdődött. Ehhez a színpadra kérték a város és a térség meghatározó személyiségeit, dr. Dorkota Lajost, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárát, dr. Galambos Dénest, miniszterelnöki biztost és Cserna Gábort, Dunaújváros Megye Jogú Város polgármesterét, akik a rendezvény fővédnökei voltak.

Köszöntőt mondott dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, és Cserna Gábor, Dunaújváros Megye Jogú Város polgármestere, a bál házigazdája, dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató főorvosa.

A bál házigazdája dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató főorvosa a vendégeket köszöntve nem titkolta a szervezők lelkesedését, amivel az előkészületeket végezték. Jó okuk volt rá, hiszen a szemük előtt lebegett a nemes cél: az adakozók tökéletes kiszolgálása. Elmondása szerint jó visszhangra talált a kórháznak az a kezdeményezése, hogy közelebb hozzák a gyógyítást az emberekhez. Céljuk volt a társadalom megszólítása, hogy lehetőségük szerint támogassák az egészségügyet, ami szerves része az életünknek.

Dr. Dorkota Lajos kiemelte azt a fontos tényt, hogy a kórház ugyan már állami üzemeltetésű intézmény, de a város mégis támogatja azt. Felhívta a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára. Elmondta, hogy örül a helyi vállalkozók és magánemberek aktív részvételének, amely ezúttal a jótékonysági bál keretében zajlott. Elismerését fejezte ki a kórházban folyó kemény munkáról. Mint mondta, tudja, hogy az ott dolgozók mindent megtesznek a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosításáért. Ezek miatt úgy gondolja, hogy a Szent Pantaleon Kórház a jövőben is megérdemel mindenfajta támogatást.

Dr. Galambos Dénes hangsúlyozta a jótékonysági bál jelentőségét és azt, hogy az itt befolyt adományok segítséget nyújtanak a kórház még színvonalasabb működtetéséhez. Emlékeztetett arra, hogy a város lakóin kívül a térségben élő mintegy százharmincezer ember szintén ebbe az ellátási körzetbe tartozik. Mint ahogy eddig is, úgy miniszterelnöki biztosként a jövőben is támogatni fogja, hogy a kórház a lehető legtöbb támogatást kapja.

Cserna Gábor megerősítette, hogy a város vezetése a jövőben is kiáll a kórház mellett, és minden eszközzel támogatja annak működését. Egyúttal bejelentette, hogy az önkormányzat a bálon összegyűlt összeget kiegészíti a megvásárolni kívánt berendezés bekerülési költségéig.

A Desperado zenekar elvarázsolta a közönséget Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitó után a Spartan Cheerleading Sportegyesület ejtette ámulatba a báli vendégeket. A kitűnő vacsora elköltése után pedig, az utóbbi évtizedek dallamos slágereit ontó Desperado zenekar varázsolta el az önfeledten énekelő és táncoló közönséget. A programból nem hiányzott az értékes ajándékokat rejtő tombola sorsolása sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában