Peca

2017.09.25. 08:30

Horgászok közgyűlése: Választottak a horgászok!

Öt évre választottak elnököt, elnökséget, ellenőrző és fegyelmi bizottságot, valamint küldötteket a sporthorgászok.

Pekarek János

Somfai Rudi Fotó: ZsE

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület csütörtökön este rendezte meg ötéves ciklusát lezáró, értékelő és tisztségújító közgyűlését.

A város legnagyobb, 1600 tagú civil egyesülete eseménydús öt esztendőt tudhat maga mögött. Az eseményekből itt és most csak kettőt említünk: megalakult a HVDSZ, és halpusztulás volt egy hónapja az északi öbölben, azaz a szabadstrandon.

Ám sok minden más is történt, és főleg: sok mindent terveznek a jövőre nézve, a városi önkormányzattal közösen, olyasmit is, ami országos jelentőségű lehet, mint például a horgászturisztikai program megvalósítása.

Somfai Rezső, a helyi horgászok régi-új elnöke Fotó: ZsE

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület újraválasztott elnöke Somfai Rezső. Rajta kívül az elnökség tagjai: dr. Jászka Ernő, Makrai Arnold, Bokor Tamás (új tag), Milek Attila (új tag), Kovács László, Óhegyi Róbert (új tag), Szlivon Zoltán, Tóth Ferenc (új tag).

Az ellenőrző bizottság tagjai: Vachter János elnök, dr. Borbás Péter, Kecskeméti László, Simon Csaba, Józsa Tamás.

A fegyelmi bizottság tagjai: Csík Péter elnök, Zakar Zoltán, Kecskés Károly, Fejes Nagy Gábor, Szaksz Árpád. Küldöttek a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetségébe (HVDSZ): Somfai Rezső, Vachter János, Milek Attila, Tóth Tibor.

Az elmúlt öt év legfontosabb eseményei közé tartozik, hogy megalakult a HVDSZ, amely a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségével közösen megkapta kezelésbe az új horgásztörvény alapján a Duna Nagytéténytől Dunaföldvárig terjedő szakaszát. Terveik: egy új horgászturisztikai centrum építése a városi önkormányzattal közösen. Szekrényeket építenek a horgásztanyán, korszerűsítik a horgászirodát és az ügyintézést, és ami a legfontosabb: lényegesen javítani akarnak a dunaújvárosi horgászok morálján, stílusán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában