Jelzés a Hankook tulajdonosai felé

2019.03.19. 20:00

Háromezer ember kiváló teljesítménye a mérték

A Hankook magyarországi gyárában több, mint egy hete kezdődött határozatlan idejű sztrájk.

DH-információ

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos – lapunk megkeresésére elmondta, hogy – aggasztónak tartja az elhúzódó sztrájkot és a Hankook Tire Magyarország Kft. tevékenységével kapcsolatos sajtóhíreket. A miniszterelnöki biztos szeretné a vállalat menedzsmentjét emlékeztetni arra, hogy a Magyar Kormány kiemelt fontosságú célkitűzése a magyar dolgozók béreinek emelése. Ezt a tényt támasztja alá, hogy kimagasló mértékben, több mint 70 százalékkal emelkedtek a nettó bérek 2010 és 2018 között, a családi adókedvezményt is figyelembe véve Magyarországon. A tendenciát a Hankook Tire Magyarország Kft. – nek is követnie kell!

Múlt hét kedd óta tart a sztrájk a Hankook-ban
Fotó: DH

A miniszterelnöki biztos jelezte, hogy felkereste a bérfejlesztési tárgyalások mielőbbi lezárása céljából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, és kérte hogy diplomáciai szinten is kerüljenek jelzésre a dél-koreai tulajdonosnak a Magyar Kormány bérfejlesztéssel kapcsolatos célkitűzései. Kérte továbbá, hogy a vállalat tevékenysége kapcsán a sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben a Kormány kapjon haladéktalanul tájékoztatást !

A Hankook Tire 2018-ban 540 millió euró profitot termelt világszinten, amely eredmény nem jöhetett volna létre, ha a tavalyi évben is nem nyújt a rácalmási gyárban dolgozó közel 3000 ember kimagasló teljesítményt.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, hogy miután nem született megállapodás a cég vezetése és a munkavállalók között a 2019 – es bérfejlesztésről, a cég vezetése március elején egyoldalú alapbéremelést jelentett be és hajtott végre. Ezt azonban a a helyi dolgozói képviselet, és a VDSZ nem fogadta el.

A múlt héten arról is hírt adtunk, hogy miközben a Hankook helyi kommunikációs vezetője azt állította, hogy cégük dolgozói nem politizálnak, eközben egyik közvetlen munkatársa rendre vendégszerzőként szerepel egy a Magyar Kormány intézkedéseit rendre bíráló dunaújvárosi hírportálon, mindamellett a cég hirdetője is ennek az online felületnek, amelyen a Jobbik helyi országgyűlési képviselője, Pintér Tamás is rendszeresen megnyilatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában