programtipp

2018.06.01. 12:25

Ezek a családi programok várnak a hétvégén Dunaújváros és környékén

Egy héttel a gyereknap után is különleges programokkal várják a csemetéket több városban is.

duol.hu / LMI / TA

Emeljünk magasba minél több gyermeket! - erre buzdít Böjte Csaba Fotó: internet

Dunaújváros

Június 2-án a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület tart gyermeknapi horgászversenyt a Felső-öbölben, a szabadstrandon. Nevezni két csoportban lehet: 7–10 éves korig és 10–14 éves korig. Bővebb információkért kattintson ide!

Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Rácalmás

Június elsején 17 órakor a rácalmási Cimbora Klub meghívására érkezik az Aranyudvar Mesezenekar a Művelődési Ház és Könyvtárba.

  • Játék a mesében
  • Játékos vetélkedő
  •  

     

     

     

     

     

     

    Adony

    Június másodikán a Kastélyparkba várnak minden kedves érdeklődőt gyereknap alkalmából.

    Program:

  • 9.00 – 12.00 Mozgásfesztivál a sportpályánál
  • 13.00 – 18.00 Tulipántos népi és játszópark, kézműves foglalkozás, lufihajtogatás, arcfestés, ugrálóvár, körhinta, ügyességi játékok
  • 13.00 B-Cool Dance Team előadása
  • 15.00 Óperenciás bábszínház – Felhő Fáni előadása
  • 16.00 Bojtorján együttes gyermekkoncertje
  • 17.00 Varga Feri és Balássy Betty gyermekkoncertje
  • A nap folyamán hot-dog, kürtös kalács, kirakodó vásár, vattacukor és jégkása várja a gyerekeket.

     

     

     

     

     

     

     

    Nagyvenyim , Játék az iskolaudvaron

    Nem május utolsó vasárnapján, hanem június első szombatján, de Nagyvenyimen sem feledkeznek meg a gyerkőcök szórakoztatásáról. Az elmaradhatatlan pónilovaglás bizonyára itt is sok gyereket vonz majd, de aki jobban érzi magát két keréken, mint négy lábon, az biciklis akadályversenyen is bizonyíthat.

    A pónilovaglás mindig népszerű
    a gyerekeknél Fotó: pixabay

    A kreatívabbak számára kézműves-játszóház és szimultán sakk jelenti majd a kikapcsolódást, az örökmozgók kalandkamionban, ugrálóvárban és trambulinon vezethetik le a felesleges energiákat. Lesz rendőrautó, amit kívül- belül megnézhetnek az érdeklődő gyerekek, aki pedig megéhezik, az többféle nyalánkság közül választhat. Június 2-án, egy órától várják az iskola udvarán a gyerkőcöket.

    Kisapostag

    Reggeltől késő estig tartó mulatságot ígér a kisapostagi falunap programsorozata. Kisapostag Község Önkormányzata reggel 10 órától várja a vendégeket a focipályán. Főzőcske, játék, tánc és koncertek. Erről fog szólni június 2-án, szombaton a családi nap Kisapostagon. A hivatalos megnyitó 10 órakor lesz, ezzel egyetemben megkezdődik a főzőverseny is. Aki lemaradt a Parázs Varázs grillpartijáról, vagy szeretné megismételni, annak mindenképpen érdemes nevezni valami finomsággal, hiszen fél egykor hirdeti ki a győztes szakácsot a zsűri. A megnyitót követően az Aranyudvar zenekar kedveskedik egy dalcsokorral a gyerekeknek, majd ebéd után a Mesekocsi Színház szórakoztatja a kicsiket az Állatok nyelvén tudó juhász meséjével. Délután indul be igazán a buli, a térségi táncegyüttesek felpezsdítik a hangulatot bemutatóikkal. Dunaföldvári LőFan Mazsorett Csoport és a My Way Dance Klub lép színpadra, a fitnesz és a latinos ritmusok keveredéséből született zumbára rázhatjuk később, majd a Spartan Cheerleaders akrobatikus gyakorlatait nézhetjük meg.

     

    Négy órától a magyar hagyományok kerülnek fókuszba, néptánccal és népzenei előadásokkal szórakoztatják a fellépők a nagyérdeműt. Az Ördögszekér együttes ropja majd a tradicionális magyar tánczenékre, az Ezerjó pedig kedvenc népdalainkat adja elő. A magyaros produkciók ezzel nem érnek véget, Kothenz Lajos magyar nótáival szórakoztatja elsősorban az idősebb korosztályt. Egy gyors stílusváltással hirtelen egy rock’n’roll zúzás közepén találhatjuk magunkat, a kilenc órakor kezdődő tűzijátékig a Bad Times együttes tépi a húrokat. A látványos show után ismét lágyul kicsit a hangulat, a Peter & Pan duó zenél majd és készíti fel a közönséget az éjfélkor kezdődő, Dj Démy-féle after diszkóra.

     

    További programlehetőségekért kattintson ide!

    Ha Önnek is van régi gyermekkori képe, vagy lefotózta gyermekét a mai ünnepnapon, küldje el nekünk rövid történet kíséretében a [email protected]-ra! Ossza meg velünk a gyermeknap perceit!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában