Jótékonyság

2017.11.21. 11:00

A gyermekosztály javára gyűjtenek! Fussunk a kisautóért

Jótékony futást szervez Lacza Tamás november 25-én, szombaton délelőtt 10 órára a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának megsegítésére.

Balla Tibor

A Reformáció 500 jótékonysági futás Budapestrõl indult résztvevõi megérkeznek az Irgalmas Samaritánius Református gyermekotthonba a kárpátaljai Nagydobronyban.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Nemes János

A cél egy elektromos kisautó megvásárlása. Külföldi példák mutatják, hogy a kórház beteg gyerekeit különleges módon szeretnék felvidítani, és elérni, hogy ne féljenek a rájuk váró vizsgálatoktól, műtéttől. Amerikában több kórházban a gyerekek elektromos autóval mennek a műtőig. Az Országos Kardiológiai Intézet nemrégiben már kapott egy ilyen kisautót. A jótékony futás eredményeként Lacza Tamás szeretné, ha a dunaújvárosi kórház kis betegei is kaphatnának egyet. Ha esetleg ezenfelül még maradna forrás, akkor vidám, gyermekmintás ágyneműket vásárolna az osztálynak.

Mindehhez arra lenne szükség, hogy szombaton minél többen menjenek ki a Városháza térre, és legalább kilométerenként 200 forintot dobjanak a rendezvénysátorban kihelyezett dobozba. Mindenkit arra buzdítanak, hogy annyit adjon a jótékony célra, amennyit jónak lát, az sem akadály, ha nem futja le a 6,7 kilométeres távot, a lényeg a segítség, az adakozás. Aki a testedzést is fontosnak tartja, az végigfuthatja a kört a Városháza tértől a Pincesoron át az alsó Duna-partra, majd a siklón felfutva a Vasmű úton át vissza a kiindulópontra. Mindebből ki-ki kedve szerint annyit fut, amennyit szeretne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában