12 kilométer hosszan

2018.08.20. 14:00

Fejlesztik a vasutat Ercsi és Pusztaszabolcs között

Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium kivitelezésében valósul meg.

duol.hu

Fotó: Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett, Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetök épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. – tájékoztatott Iváncsa település önkormányzata.

Vállalkozó augusztus havi kivitelezési tevékenységei:

  • Ercsi elágazás Iváncsa nyíltvonali szakasz: A jobb vágányban előkészítő fő dmüépítési, műtárgyépítési és felsővezeték építési munkák.
  • Iváncsa állomás: Előkészítő munkák, anyagbeszállítások és deponálási munkák.
  • Iváncsa Pusztaszabolcs nyíltvonali szakasz: A jobb vágányban felsővezeték építési munkák.
  • Pusztaszabolcs állomás: Előkészítő munkák, anyagbeszállítások és deponálási munkák,
  • Közúti forgalomkorlátozások: A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.
  • Vasúti közlekedés

    Tervezetten 2018.08.23 – 2018.08.26 között Százhalombatta állomáson az ideiglenes biztosítóberendezés ütembehelyezése történik, erre az időszakra módosított menetrend lép életbe. Tervezetten 2018.08.27 – 2018.12.08 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában