A külcsín mellett a belbecs is fontos

2017.12.11. 08:30

Dr. Simon László mutatta be az elkészült hét kormányhivatali épületet

Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében, az átadóünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett.

Körmendi Erzsébet

Dr. Molnár Krisztián, dr. Simon László és Vargha Tamás az átadóünnepségen

Fotó: kormányhivatal

A Fejér Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. október 17-én írta alá azt a támogatási szerződést, ami a középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései projekt megvalósításának az alapját jelentette.

A projekt keretében a kormányhivatal több épület energetikai korszerűsítését vállalta. Az épületek beruházásai egyaránt tartalmaznak hőszigetelési munkákat, homlokzati nyílászárócseréket, egyes esetekben napkollektor beépítését a használati melegvíz ellátására, háztartási méretű kiserőmű (napelemes rendszer formájában) kiépítését, villámvédelmet és alapvető fűtéskorszerűsítési munkákat (termosztatikus radiátorszelepek beépítése).

December 8-án hét épület átadása történt meg a megyeháza dísztermében. A rendezvény kezdetén dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntő beszédében mutatta be az elkészült hét épületet.

Dr. Simon László kormánymegbízott elemezte a közigazgatás 2010 óta megvalósított átalakítását, a hatósági munka átformált szemléletét. Hangsúlyozta: fontosak a felújított, korszerűsített épületek, a „külcsín”, de rendkívül nagy a jelentősége a „belbecsnek”, vagyis annak is, hogy a külső-belső integráció után, az új kormányhivatali szervezetben, az 1500 munkavállaló hatékonyan végzi hatósági, ügyfélszolgálati, közigazgatási munkáját, és szinte mindannyiuk jelenleg is képzésen vesz részt, folyamatosan korszerűsítik tudásukat az állami tisztviselők.

Dr. Molnár Krisztián, dr. Simon László és Vargha Tamás az átadóünnepségen
Fotós: kormányhivatal

Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a HM miniszterhelyettese kiemelte: a magyar gazdaság jobban teljesít, számos más tény mellett a foglalkoztatási adatok is alátámasztják ezt. A gazdasági teljesítmény eredményeivel jól kell sáfárkodni, a pályázatok révén elnyert uniós forrásokat hatékonyan kell felhasználni. Jó példaként utalt a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetése és az állami tisztviselők erőfeszítéseire, amelyek az uniós pályázatok eredményes megvalósítását is szolgálják. Elismeréssel szólt arról, hogy a mindennapi hatósági munka mellett kellő figyelmet fordítanak az ügyfélfogadó terek korszerűsítésére, a munkakörülmények javítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában