megemlékezés

2017.10.23. 12:33

Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek

Tisztelet a hősöknek, tisztelet a magyaroknak, akik nem csak saját hazájuk szabadságáért harcoltak. Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak – hangsúlyozta ünnepi beszédében Várai Róbert Baracs polgármestere a templomosi temetőben október 23-án, hétfőn délelőtt.

Horváth László

A család részéről Eperjesi Józsefné Farkas Éva az áldozat húga köszönte meg a főhajtást

Családtagok, intézmények, civilek helyezték el az emlékezés koszorúit.

Vajon, ha majd lenne egy nemzetek feletti, vagy egy nemzetek nélküli, vagy akár, egy nemzetlenített Európa, akkor is megünnepelhetnénk nemzeti ünnepeinket? – Tette fel a kérdést az 1956-os forradalom évfordulójára összeállított megemlékezésében Várai Róbert Baracs polgármestere. Napjainkban megvalósulni látszik a „világ proletárjai egyesüljetek” régi jelmondata, így üresítve ki a nemzet fogalmát, egy avítt nemesi, polgári és paraszti gondolkodás csökevényévé alacsonyítva. Európától mindig sokat vártunk. A mi ezeréves történelmünk nem szólt másról, mint a bennmaradás gyötrelmeiről és a vágyról, hogy becsüljön meg minket Európa.

Baracs Önkormányzat nevében Várai Róbert polgármester és Fehérvári József alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait

Még most sem ébredtek fel sokan, nem látják, hogy Európát nem érdekli Magyarország – hangoztatta Baracs polgármestere. Az ünnepi megemlékezés befejezésében a forradalom baracsi hőséről, Farkas Istvánról beszélt Várai Róbert, aki őrszolgálat teljesítés közben, a szovjet csapatok támadása során, kötelező katonai szolgálatot teljesítve 1956. november 4-én halt meg a székesfehérvári laktanyában. Így lett részese, egyúttal áldozata a forradalmi eseményeknek.

Baracs Önkormányzat nevében Várai Róbert polgármester és Fehérvári József alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait

 

Családja a területek korábbi felparcellázásánál kapott földet Templomoson, így kerültek Baracsra. A megemlékezés végén a család nevében Eperjesi Józsefné Farkas Éva az áldozat húga köszönte meg a főhajtást és a tisztelet virágait.

A család részéről Eperjesi Józsefné Farkas Éva az áldozat húga köszönte meg a főhajtást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában