Istápolják a segítségre szorulókat

2018.02.19. 11:00

Évente hat tonna ruhaneműt és három tonna élelmiszert osztanak szét

Éves beszámoló közgyűlését tartotta a napokban a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi csoportja és a támogató szolgálat.

Körmendi Erzsébet

A parókián tartotta éves közgyűlését a szeretetszolgálat Fotók: HK

A dunaújvárosi máltaisok közgyűlésén Mudra József, a csoport vezetője számolt be a helyi szervezet elmúlt éves munkájáról, jövőbeli terveikről. Részt vett a rendezvényen Bondor Lajos régióvezető, valamint Pataki Gergely régió­titkár is. Kovács István görögkatolikus parókus, a helyi csoport lelki vezetője lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Máltai Szeretetszolgálat itteni aktivistái nagyon sokat dogoznak azért, hogy segíteni tudják az istápolásra szorulókat.

Bondor Lajos elismeréssel szólt a helyi önkéntesek tevékenységéről, és hangsúlyozta: Kovács István karizmatikus lelki vezetőként tartja össze a nyájat, neki köszönhetően a helyi máltások Istentől kapott támogatása nagyon jó adomány városi szinten. A támogató szolgálat megjelenítésének ad jó lehetőséget a játszótér, ahol összegyűlnek a fiatal szülők, a nagyobb testvérek, akikből a későbbi önkéntesek válhatnak.

A parókián tartotta éves közgyűlését a szeretetszolgálat Fotók: HK

Mudra Józseftől tudjuk, hogy a szervezet már több mint tíz éve végez karitatív munkát városunkban, létszámuk éves átlagban 20 fő. Eseti feladatokhoz csatlakoznak hozzájuk önkéntes segítők is, mint például a karácsony előtti tartós élelmiszer gyűjtésénél diákok, akik itt teljesítik érettségi előtti előírt karitatív feladataikat. Fő tevékenységük a különböző adományok, ruhanemű, háztartási eszköz, tartós élelmiszer stb. begyűjtése és térítésmentes szétosztása a rászorulóknak. Évente csaknem hat tonna ruhaneműt és több mint három tonna élelmiszert osztanak szét a rászoruló nagycsaládosok, hajléktalanok között. Telephelyükön, a Lajos király krt. 10. szám alatt fogadják és gyűjtik az adományokat, amelyeket megfelelő válogatás és estenként csomagolás után osztanak szét, szállítják ki a rászorulóknak. Évente mintegy ezer rászoruló részére adnak különböző adományokat.

A Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata könnyíti a fogyatékkal élők mindennapjait, közel ötven főt gondoznak és több mint száz fő részére végeznek egyéb (például szállítás) szolgáltatást. Ők üzemeltetik a városi Máltai játszóteret, a gyerekek és a szülők nagy örömére.

Bondor Lajos régióelnök

A csoport jövőbeli tervei között szerepel, hogy egy nagyobb, saját helyiséget kapjanak, így bővíthetnék tevékenységüket, például téli időszakban rendszeres meleg étel biztosításával a rászorulók részére. Feladatnak tekintik, hogy bővítsék létszámukat, mivel sok-sok segítőkész ember ajánlotta fel segítését, ehhez azonban bővíteni kell a telephelyüket.

Mudra József végezetül megköszönte az önkéntesek nagyra becsült munkáját, és a jó lelkű  adományozók adományait.

Mudra József, a csoport vezetője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában