KRESZ-táblákon is voltak

2018.09.19. 15:00

Eltávolították már az utcai plakátokat

A helyi választási iroda a törvény rendelkezéseire figyelemmel május 8. napját követően megkezdte annak ellenőrzését, hogy a jelölő szervezetek eltávolították-e azokat a plakátokat, amelyeket az április 8-ai országgyűlési választásokra kihelyeztek Dunaújváros közterületeire.

Körmendi Ezsébet

A helyi választási iroda és a polgármesteri hivatal közterület-felügyelő munkatársai fényképet készítettek a kint hagyott, összesen 306 el nem távolított választási plakátról (matricáról). A helyi választási iroda lefényképezte és eltávolította azokat a plakátokat is, amelyek foszlányokban, de a közterületről még így is jól láthatók, felismerhetők voltak.

A kampányolók hozzáállására jellemző, hogy a határidő lejárta után hónapokkal, még augusztus végén is történtek plakát-eltávolítások. Meg kell jegyezni, hogy volt olyan jelölő szervezet, amely még a KRESZ-táblákra is helyezett el választási matricákat, s volt olyan is, amely Dunaújváros hivatalos címerét a rendeletben szabályozott ábrázolásmódtól eltérően és engedély nélkül szerepeltette egyes választási matricáin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában